NAC weet oefenwedstrijd tegen Sparta Nijkerk te winnen

0
119

Na de overwinning tegen de amateurs van BSC uit Roosendaal stond  dinsdagavond de volgende oefenwedstrijd voor NAC op het programma. Op het sportcomplex in Zundert was Sparta Nijkerk de tegenstander, dit beloofde een pittigere wedstrijd te worden in vergelijking met het afgelopen weekend.

De Bredase formatie startte met Nick Olij in het doel, de verdediging werd gevormd door Pele van Aanholt, Roger Riera, Jan-Paul van Hecke en Robin Schouten. Het middenrif bestond uit  Mo El Allouchi, Anouar Kali, Tom Haye en Yassine Azzagari. Voor de doelpunten zouden Finn Stokkers en Sydney van Hooijdonk, die dit weekend nog een hattrick maakte, moeten zorgen. In het eerste bedrijf startte NAC voortvarend en drukte het Sparta Nijkerk zoals verwacht achteruit. Toch had de club uit Nijkerk het organisatorisch zeer aardig voor elkaar. Het eerste speldenprikje kwam van Finn Stokkers maar zijn inzet ging echter voorlang, later kwam El Allouchi net tekort om de bal tegen de touwen te koppen. Toch wist NAC voor rust nog op voorsprong te komen nadat Pele van Aanholt werd gevloerd in het zestienmeter gebied. Het was Jan Paul van Hecke die dit buitenkansje vanaf elf meter wist te verzilveren en zodoende de geelzwarten naar 1-0 schoot.

Na de thee was het speelbeeld nagenoeg onveranderd en was het NAC dat veelal de aanval zocht. De achterste linie van Sparta Nijkerk wist echter niet of nauwelijks te bezwijken. Na het inbrengen van een aantal frisse krachten stichtte NAC nog wat klein gevaar maar dit veranderde niets aan de stand. Uiteindelijk was de einstand in de rust al behaald en werd er wederom een oefenwedstrijd gewonnen door de equipe van trainer Maurice Steijn.

Aanstaande zaterdag zal de eerste echte test voor NAC op het programma staan en speelt men sinds maanden weer eens in het eigen Rat Verlegh stadion, SC Heerenveen is dan de tegenstander.