N.I.V.O. Sparta stuurt Montfoort overtuigend terug naar huis

0
127

N.I.V.O.-Sparta is uitstekend uit de winterstop gekomen. De Spaanse zon heeft het team van Theo de Boon meer dan goed gedaan. Vandaag werd voor de tweede keer op rij dit kalenderjaar gewonnen. Op het eigen Sportpark De Watertoren werd Montfoort overtuigend met 3-0 naar huis gestuurd.

Met maar liefst acht spelers uit Zaltbommel en de nabije regio werd vandaag gestart. Het is bijna een unicum op dit niveau maar de technische staf heeft het voor elkaar gekregen. Die ploeg startte vandaag ook nog eens furieus. In het eerste kwartier, twintig minuten, wist Montfoort zich totaal geen raad met de thuisploeg. N.I.V.O.-Sparta was overal op het veld de baas en Montfoort mocht blij zijn dat het bij ‘slechts’ 1-0 bleef. Het was Mo Nikbahkt die de enige Bommelse treffer voor zijn rekening nam.

Na de eerste 15, 20 minuten was het Montfoort wat het initiatief nam. N.I.V.O.-Sparta had het bij vlagen moeilijk en kwam een aantal keren goed weg. Montfoort claimde een strafschop, terwijl ook doelman Goesten zijn bal schoon wist te houden. In die fase werd ook nog eens een doelpunt van Montfoort wegens buitenspel door het aangewezen arbitrale trio afgekeurd. N.I.V.O.-Sparta stelde er in die fase ook een aantal kansen tegenover. Er werd gerust met 1-0.

Na rust kwam Montfoort steeds minder in het stuk voor. N.I.V.O.-Sparta was op alle vlakken net iets slimmer, iets eerder of doortastender. Na een klein uur spelen was daar ook de terechte 2-0. Het was Christiaan Perrier die in de rebound scoorde en op de tribunes voor oplichting zorgde. Voor Perrier een jubileumgoal, zijn 150ste competitiegoal in zijn loopbaan. Niet veel later viel ook de 3-0. Frenk Schaap hield het overzicht en het was Mo Nikbahkt die van dichtbij scoorde.

Voor trainer Theo de Boon was de 3-0 voorsprong het sein voor publiekswissels. Nadat bij een 2-0 stand al Jordi Ruijsch was ingevallen, kwam na de 3-0 de talenten Roan van der Zalm en Djohan Leemans in de ploeg. Beide spelers lieten zich in de speelminuten nadrukkelijk gelden. Een mooie ontwikkeling voor N.I.V.O.-Sparta. Van der Zalm en Leemans zagen Montfoort met een man minder eindigen. Na herhaaldelijk commentaar kreeg een Montfoort aanvaller een tweede gele en dus rode kaart.

N.I.V.O.-Sparta wint dus opnieuw en klimt op de ranglijst. De ploeg van Theo de Boon en Nelis Heesbeen staat nu negende in de Eerste Klasse C. Ook staat het in de strijd om de Tweede Periode nu op een tweede plaats achter het ongenaakbare Kloetinge. Volgende week speelt N.I.V.O.-Sparta in en tegen Papendrecht, dat een positie en een puntje lager staat.

Meer informatie over N.I.V.O Sparta, klik hier.

Bron: N.I.V.O Sparta

Foto: M Oomenfotografie