N.I.V.O.-Sparta kopje onder tegen EBOH

0
85

N.I.V.O.-Sparta heeft op eigen veld een verrassende nederlaag geleden. Promovendus EBOH ging met de drie punten aan de haal. Het werd in Zaltbommel 2-3. Dat mag het elftal van Theo de Boon zich volledig zelf aanrekenen. Defensief was er het nodige geblunder, terwijl voorin de kansen onvoldoende werden benut.

Na een gelijkspel bij mede-titelkandidaat Roda Boys en een klinkende overwinning op subtopper Heukelum leek N.I.V.O.-Sparta het goed voor elkaar te hebben. Met duels tegen nieuwkomers EBOH en Zwaluwe voor de ploeg leek gelet op de aanwezige kwaliteit een goede start van de competitie en daarmee de eerste periode mogelijk.

Vandaag was de start veelbelovend voor de thuisploeg. Al vroeg in de wedstrijd kwam N.I.V.O.-Sparta door Willem Looijen op voorsprong. De topscorer kon van dichtbij scoren op aangeven van Daan Schreuders, de buitenspeler maakte een mooie individuele actie en gaf vervolgens puntgaaf voor. In de fase na de 1-0 leek N.I.V.O.-Sparta een makkelijke middag tegemoet te gaan. Er volgden meer kansen en met name kansen voor Looijen en Schaap hadden een beter lot verdiend.

In plaats van de 2-0 of misschien zelfs wel 3-0 was het EBOH dat brutaal terug kwam. Het profiteerde optimaal van miscommunicatie tussen het centrale verdedigingsduo en doelman Goesten. Op slag van rust kwam N.I.V.O.-Sparta alsnog voor de tweede keer tot scoren. Frenk Schaap werd na een individuele actie in de zestien neergehaald. Een strafschop was het logische resultaat welke door Schaap zelf feilloos werd binnengeschoten.

Na rust was er nog altijd zoals verwacht het initiatief aan N.I.V.O.-Sparta. In de eerste minuut zag Daan Schreuders een schot via de onderkant van de lat weer in het veld komen. Het was echter EBOH dat op gelijke hoogte kwam. De bal kwam in de kluts voor de voeten van de aanvoerder van EBOH die precies het gaatje in de linker onderhoek van N.I.V.O. wist te vinden. Waardoor het weer gelijk stond in Zaltbommel.

N.I.V.O.-Sparta probeerde van alles. Het kreeg ook voldoende kansen. Met name vanaf de rechterflank via Daan Schreuders kwamen er een aantal zeer gevaarlijke voorzetten. De 3-2 viel maar niet. EBOH koesterde het punt en frustreerde de thuisploeg door haar tijd te nemen. Vlak voor tijd was EBOH bij een spaarzame aanval al zeer gevaarlijk maar wist Goesten te redden. In de blessuretijd kreeg EBOH een strafschop na opnieuw defensief geklungel. EBOH benutte dit buitenkansje en strafte daarmee N.I.V.O.-Sparta af.