Multicultureel PCP eindelijk terug in de vierde klasse

0
186

Toen PCP in 2010 kampioen werd in de vijfde klasse, stond Perry van Schijndel (22) als kleine jongen langs de lijn. Afgelopen seizoen was hij zelf onderdeel van de spelersgroep die ervoor zorgde dat de Bredanaars eindelijk weer terugkeren naar de vierde klasse.

Perry van Schijndel groeide op in de buurt van Sportpark Lage Kant en liep als klein mannetje al rond bij PCP, die club die hij een warm hart toedraagt. “We zijn geen grote, maar wel een hechte club”, zegt de Bredanaar, die altijd wandelend naar de trainingen liep. “Het is altijd gezellig bij de vereniging, de sfeer is heel relaxed. Toen ik jonger was, had PCP wat meer jeugd. Helaas hebben we nu nog maar twee jeugdelftallen. Maar toch zijn er altijd weer senioren die het leuk vinden om bij onze mooie club te komen voetballen en de meesten gaan er ook niet meer weg.”

MULTICULTUREEL TEAM
Van Schijndel was de afgelopen jaren niet altijd zeker van een basisplaats in het eerste, maar was afgelopen seizoen wel een belangrijke schakel in het team van Peter Maaskant, dat glorieus kampioen werd in het vijfde klasse B. PCP hield concurrent FC Dordrecht Amateurs op vier punten en het doelsaldo van 92 om 32 was indrukwekkend. Het team baarde opzien doorde vele technische jongens, die allemaal andere roots hebben. PCP bestaat behalve uit een groepje Nederlanders uit een Pool, Mexicaan, Portugees, Nigeriaan, een Nederlandse Antiliaan en Fransman. Daarnaast herbergt de selectie uit enkele spelers met Marokkaanse of Turkse roots.

“In besprekingen is de voertaal af en toe Engels en dat gaat soms moeizaam. Maar als het balletje rolt, gaat alles vanzelf”, aldus Van Schijndel. “We barsten van de individuele kwaliteiten en dat hebben we ook bewezen. Maar eigenlijk hadden we nog veel meer goals moeten maken, want de meeste potjes wonnen we best overtuigend. Onze laatste man heeft geloof ik tien keer gescoord, dat zegt genoeg.”

Zelf maakte de rechtsback ‘slechts’ twee doelpunten, maar Van Schijndel speelde niet het hele seizoen in het eerste. “Ik heb een tijdje in het vijfde gespeeld bij mijn vrienden toen ik mijn basisplaats kwijt was, maar op verzoek van mijn trainer heb ik de laatste twaalf wedstrijden weer meegedaan.

Ik vind het leuk om in het eerste te spelen, maar ik doe net zo graag een potje met het vijfde mee. Als ik maar 90 minuten kan voetballen, dat vind ik het belangrijkste. Voetbal is namelijk mijn alles, het liefst speel ik zeven dagen per week. Ik heb bijna geen training gemist dit jaar en ook nu het seizoen voorbij is, ben ik veel buiten te vinden om te voetballen.”

Als supporter was Van Schijndel erbij toen PCP in 2010 kampioen werd in de vijfde klasse. In 2012 daalde Postcunt Concordiam Pulchra weer af naar de vijfde klasse en sindsdien speelden de groen-witten tot dit seizoen onafgebroken op dit niveau.

“Het is bijzonder dat ik nu als speler het kampioenschap kon vieren”, aldus de clubman. “We hebben bij PCP een mooi kampioensfeestje gevierd. Er was vuurwerk toen we met de schaal aankwamen op het sportpark, erg gaaf om mee te maken.”

PCP moet zich kunnen handhaven in de vierde klasse, zo denkt Van Schijndel. “We hebben kwaliteit genoeg om in de middenmoot te eindigen, maar laten we ons eerst maar zo snel mogelijk veilig spelen.”