Mouad Hassan wilt zich bewijzen bij OJC Rosmalen

Mouad Hassan is aanvaller en scoorde vorig seizoen aan de lopende band bij SV CHC. Hierdoor was er interesse gewekt bij OJC Rosmalen en maakte hij de overstap naar de derde divisionist. “Ik wil me graag bewijzen op top amateurniveau.”

Mouad Hassan is 22 jaar oud en studeert momenteel Human Resource Management aan de Avans Hogeschool. “Ik woon in ‘s-Hertogenbosch met mijn vader en broertje. Naast mijn studie werk ik ook in de horeca op grote evenementen. Denk dan aan grote feesten en voetbalwedstrijden.”

Carrière
Hassan begon net als vele voetballers met voetballen op straat. “Ik mocht toen ik het zelf wilde nog niet bij een club voetballen. Daarom spendeerde ik veel tijd aan buiten op straat voetballen met mijn broertje. Eenmaal toen ik bij een club mocht ben ik bij s.c. BVV gaan voetballen. Snel was wel gebleken dat ik daar niet thuis hoorde en werd ik naar de F1 gestuurd.”

De aanvaller heeft bijna heel z’n jeugd bij s.c. BVV gespeeld met een uitstapje van één seizoen naar VV Haarsteeg. “Ik speelde daar in de JO19 en heb daar een goed seizoen gehad. Na het seizoen moest ik naar de senioren, maar was VV Haarsteeg geen optie voor mij door het reizen. Ik moest op dat moment dus zelf een club vinden en vond dat destijds best lastig. Uiteindelijk zorgde dit ervoor dat ik een half jaar was gestopt met voetballen.” 

In de winterstop werd Hassan toen gebeld door SV CHC om daar als dispensatiespeler te spelen bij de JO19. “Ik heb dit toen gedaan. In mijn periode bij de JO19 mocht ik meedoen met wedstrijden bij het tweede elftal en trainde ik ook al mee bij de hoofdmacht. Na een goed seizoen mocht ik van de trainer aansluiten bij het eerste elftal. Daar heb ik uiteindelijk twee seizoenen gespeeld waarvan het eerste seizoen gelijk een hoogtepunt was. We promoveerden toen van de derde klasse naar de tweede klasse. Ik heb daarna nog een seizoen in de tweede klasse gespeeld en dat was een heel goed seizoen waarin ik mezelf enorm heb ontwikkeld. Ik had goede begeleiding bij de club. Zo hielpen de trainer en de jongens, die al eerder op top amateurniveau hebben gespeeld, mij enorm.”

In dat seizoen viel de aanvaller op bij veel mensen en ook bij OJC Rosmalen door zijn prestaties. “Ik maakte in dat seizoen achttien goals en dat zorgde voor een transfer naar OJC Rosmalen. Na een paar goede gesprekken gehad te hebben met de staf, wilde ik mezelf graag bewijzen op top amateurniveau.”

Verder ontwikkelen
Hassan heeft zeker nog persoonlijke doelen. Zo wilt de aanvaller nog veel meer leren en zichzelf zo goed mogelijk ontwikkelen. “Ik heb nooit bij een BVO gespeeld en was in de jeugd ook geen uitblinker. Ik merkte dat ik pas echt begon te ontwikkelen bij de senioren. Dus ik ben wel trots om nu te kunnen zeggen dat ik in de derde divisie speel. Het is wel mijn eerste seizoen op dit niveau, dus ik merk dat ik nog veel stappen kan maken in mijn ontwikkeling. Daarnaast wil ik ook ooit een kampioenschap of een seizoen met promotie meemaken op dit niveau. Als ik vorig seizoen keek naar hoe de promotie van OJC Rosmalen verliep, dat is gewoon geweldig.”

OJC Rosmalen
OJC Rosmalen werkt met een buddy project. “Dit houdt in dat elke speler van het eerste elftal toegewezen wordt bij een jeugdteam. We helpen dan wel eens bij trainingen en bezoeken wedstrijden van de jeugdteams. Zo creëren we een band tussen de jeugd en het eerste elftal. Door dit project komen veel jeugdteams ook bij ons kijken en dat is toch wel mooi om te zien!”

OJC Rosmalen heeft als doelstelling om zich te handhaven in de derde divisie. Met het publiek van onder andere het buddy project gaat het tot zo ver meer dan goed. “We staan er op dit moment goed voor, zo staan we op de zevende plaats. We hadden zelfs hoger kunnen en moeten staan. Het is een competitie waar eigenlijk iedereen van elkaar kan winnen, maar was het voor ons als promovendus aan het begin wel even wennen. Op dit moment merken we dat we elke tegenstander voetballend zeker aankunnen en vaak zelfs de betere zijn.”

Hassan heeft dan alle vertrouwen in zijn ploeg en denkt dat hij samen met de ploeg een heel mooi en goed seizoen gaat neerzetten. “Als ik zie hoe wij als promovendus wedstrijden spelen, dan is dat toch wel heel netjes. We zijn vaak de bovenliggende partij. Daarom denk ik dat we nog genoeg punten gaan pakken en hopelijk kunnen meedoen voor een periodetitel ergens in het seizoen!”

Wij wensen Mouad Hassan veel succes dit seizoen!

Klik op OJC Rosmalen voor de laatste artikelen over de club.
Klik op OJC Rosmalen voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Sven d’Hooghe zit nog altijd volop in zijn revalidatieproces  

CLINGE – Hij mag inmiddels weer voorzichtig lopen op de loopband en binnenkort gaat Sven d’Hooghe voor het eerst...

MVV’58 5 heeft een uitstekend scoutingsnetwerk

Vandaag gaan we in gesprek met Niels van Oort van MVV’58 5. Niels is op zijn zevende begonnen met...

Alkan Uzun en DIA zijn ‘een match’

Toen hij afgelopen seizoen zonder club zat en zichzelf de vraag stelde welke club bij hem zou passen, stond...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.