​​​​​​​‘Mooiste plek is aan de noordzijde bij WNC’

0
147

Arjen Kaasjager is vaste keus onder de lat bij WNC. Geen twijfel mogelijk voor trainer Cor Prein, die onlangs zijn contract bij de club tot 2020 verlengde. De sluitpost verwacht dat WNC dit seizoen in de eerste klasse bij de beste vier gaat meedoen.

WAARDENBURG – ,,Maar wij hebben een paar weken geleden ervaren dat er betere ploegen dan wij in deze Utrechts getinte afdeling spelen. Uit bij DUNO werden wij met 3-0 behoorlijk afgetroefd. Normaal gesproken is die ploeg wel topfavoriet voor de titel”, vertelt Kaasjager. Na die nederlaag sloot WNC overigens alweer aan bij DUNO/Doorwerth, dat tegen LRC Leerdam twee punten inleverde terwijl WNC van SVL won.
Arjen Kaasjager werd 25 jaar geleden geboren in het nietige, maar o zo mooie Tuil, ingeklemd tussen Waardenburg en Haaften. Op 6-jarige leeftijd koos hij voor voetbalvereniging Haaften als eerste club. Als keeper bleek hij aardig uit de voeten te kunnen. Hij nam bijlessen bij de voetbalschool van Leon Hutten, die hem naar RKC Waalwijk haalde. Hutten was immers hoofd jeugdopleiding bij de Waalwijkers. Kaasjager zou tot de C-junioren bij RKC onder de lat staan, waarna hij de overstap naar OJC Rosmalen maakte. Terug naar Haaften was geen optie omdat hij aan het hogere niveau gewend was. De nog jonge sluitpost werd door zijn ouders drie keer per week van Tuil naar Rosmalen gebracht. Op 20-jarige leeftijd debuteerde hij bij de zondag-hoofdklasser, maar moest het veld ruimen toen er een ervaren keeper werd teruggehaald. ,,Ik vond dat destijds niet helemaal netjes gegaan en ben in 2013 ingegaan op de aanbieding van WNC. De Waardenburgers wilden mij immers een jaar eerder ook al hebben.”
Duizenden chrysanten
Kaasjager vervolgt: ,,Ik heb twee seizoenen geleden mijn kans gepakt en sta sindsdien vast onder de lat.” Het zal voorlopig niet meevallen om de stijlvolle doelman daar weg te krijgen.
Kaasjager verricht zijn werk bij chrysantenkwekerij Retine van Jan-Willem de Jongh, een van de sponsors van WNC. Vanuit de kas ziet hij het sportcomplex van WNC liggen. ,,De mooiste plaats op het veld is voor het doel aan de noordzijde. Dan keep ik onder het gigadoek van Retine met die duizenden chrysanten erop achter mij. Ik voel mij sterk als ik aan die kant keep.”
Het vertrouwen bij WNC is groot. Na een blessure is Vincent Verheul, vorig seizoen topscorer in Waardenburg, weer terug. Hij gaat wederom het verschil maken. Het is ook nog wachten op Bas Smulders. De begaafde middenvelder – hij herstelt van een hamstringblessure – is de man die normaal gesproken de lijnen uitzet. Jammer is wel het verlies van centrale verdediger Giel Goesten. Hij scheurde half oktober zijn kruisbanden af en zal dit seizoen niet meer in actie komen. ,,Een drama voor Giel en jammer voor de ploeg, want het stond nadat wij het vertrek van Mark den Hartog moesten compenseren, verdedigend heel goed.”
De komst van Joël en Nehemia Sanaky van TEC helpt WNC natuurlijk ook verder vooruit. En dan zijn er opeens de doelpunten van Willem-Paul van der Heijden, die WNC naar top van de ranglijst brachten.