Mooie leerschool voor Mo Elmard

0
127

Mo Elmard (34) is dit seizoen de nieuwe assistent van hoofdtrainer Pippy Pruymboom bij RCD. De voormalig speler van Fluks en SC Amstelwijck is ambitieus als trainer, maar ziet zijn huidige rol bij RCD als een perfecte leerschool. ,,Ik krijg hier veel ruimte voor mijn eigen oefeningen en ideeën.”

Mo Elmard begon met voetballen bij EBOH, maar daar stopte hij in zijn puberjaren even. Toen hij zestien jaar was vroeg een vriend hem om bij Fluks te komen voetballen. ,,Ik had twee jaar niet gevoetbald, maar miste het toch wel. Toen kwam ik op mijn zestiende eigenlijk vrij snel in de basis bij Fluks. Daar heb ik vier seizoenen gevoetbald en vervolgens nog negen jaar bij SC Amstelwijck, waar ik uiteindelijk moest stoppen vanwege knieblessures. Helaas heb ik nog steeds last van mijn knie als ik een balletje trap of een stuk ga hardlopen. Ik was toen ik moest stoppen al een paar jaar jeugdtrainer en kreeg toen de kans om assistent-trainer te worden van René Scholts bij Amstelwijck. Daarna wilde ik trainer worden van het tweede en zo hopelijk doorgroeien tot hoofdtrainer van de club, maar zoals iedereen weet werd Amstelwijck in 2016 opgeheven. Dat was natuurlijk een enorme klap, maar ik ben direct verder gaan kijken en zag toen dat Oranje Wit 3 nog een trainer zocht. Zodoende ben ik de afgelopen twee seizoenen trainer geweest bij Oranje Wit. Eerst anderhalf jaar bij het derde, daarna nog een halfjaar bij het tweede. Dat was erg leuk om te doen.”

Deze zomer stelde RCD Mo Elmard, de voormalig verdediger, aan als assistent van Pippy Pruymboom bij het eerste elftal van de zondag-derdeklasser. ,,Ik kende Pippy natuurlijk van Oranje Wit en ik weet hoeveel vrijheid en verantwoordelijkheid hij daar ook geeft aan zijn assistent Frank Wierks. Dat leek me een mooie rol voor mij als beginnend trainer. Ik krijg van Pippy op vrijdagavond en zondagmiddag veel vrijheid en op dinsdagavond sta ik samen met Paul Koster op het trainingsveld, ook een trainer waar ik enorm veel van kan opsteken. Dit is dus een
perfecte leerschool voor mij.

Ik heb m’n UEFA C-diploma al op zak, maar wil nu door voor m’n UEFA B. Het voetbal mis ik soms nog wel, maar als trainer bezig zijn met dit mooie spelletje geeft ook veel voldoening. We hebben bovendien een leuke spelersgroep bij RCD, waarin de sfeer goed is en iedereen bereid is om hard te werken. Dat moeten we zien vast te houden, dan kan het een mooi seizoen worden. De vaste kern is al jaren hetzelfde, maar de afgelopen tijd zijn er met Wesley Schrauwen, Ryan Engelen en Nathan Heuser ook een paar jongens doorgestroomd vanuit de jeugd. Dat is een goede ontwikkeling, waar we de komende tijd hopelijk nog meer van gaan zien. Verder hebben we er met Adil El Yaakoubi en Luiferdi Marchena ook twee goede spelers bij gekregen van buitenaf (OMC, red.), die toch weer voor wat nieuwe energie zorgen.”