Montfoort wil via Heerjansdam naar eerste plek

0
132

In de Eerste Klasse spelen zaterdag de nummer drie en nummer zes van de competitie tegen elkaar, oftewel VV Montfoort tegen VV Heerjansdam. Montfoort staat met dertien punten maar een punt achter de koploper, terwijl Heerjansdam bij winst op gelijke hoogte kan komen met Montfoort.

Montfoort
Montfoort boekte zaterdag een knappe overwinning op het altijd sterke Oranje Wit.  De ploeg had het moeilijk in de beginfase, vanwege veel lopende mensen en de druk van Oranje Wit. Na 20 minuten kreeg de ploeg meer grip op de wedstrijd en scoorde ze na 27 minuten zelfs de 0-1. Tien minuten later was het weer raak, ditmaal uit een vrije trap die goed werd ingekopt. Na rust zette de Dordtenaren gelijk de druk erop, en dat resulteerde in de 1-2, maar ook een rode kaart voor Oranje Wit.  De slotfase zorgde nog voor aardig wat doelpunten. Eerst werd de 1-3 gemaakt en leek de wedstrijd beslist, maar Oranje Wit, dat nog een rode kaart ontving scoorde met negen man de 2-3 uit een penalty. Vlak voor tijd schoot Montfoort de 2-4 binnen en maakte aan alle spanning een eind.

Heerjansdam
Heerjansdam is de laatste weken goed bezig. Na een 0-5 overwinning bij Geinoord won de ploeg vorige week vrij eenvoudig met 3-0 van LRC Leerdam. In de 12e minuut was het al raak, na een goede kopbal. Daarna viel de thuisploeg een beetje stil, maar gaven ze weinig weg. Vlak voor rust werd toch nog de 2-0 gemaakt. Een kwartier na rust werd de wedstrijd beslist, nadat de bal niet goed kon worden weggewerkt, werd de bal beheerst binnengeschoten. In de 67e minuut kreeg de ploeg uit Leerdam zelfs nog een rode kaart vanwege natrappen.

Zaterdag 3 november om 14.30 op Sportpark Hofland start de wedstrijd in de Eerste Klasse.