Mogelijkheden van Competitie uitspelen bij VV R.W.B.

0
86

Hoe spelen we de voetbalcompetitie uit?

Het amateurvoetbal ligt de komende weken nog wel stil. Jeugd mag gewoon trainen en onderlinge wedstrijden spelen, wat senioren betreft kan er door clubs enkel in groepen van vier op anderhalve meter worden getraind maar dat biedt geen wedstrijdritme. De clubs zullen, indien er weer gespeeld mag worden, minimaal twee weken voorbereiding nodig hebben.

 banner_koningsport_small_VJ

Om de competitie af te maken heeft de KNVB diverse mogelijkheden. Er wordt in het geruchtencircuit over meerdere opties gesproken. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden om de competitie uit te spelen.

Optie 1: Hervatting in januari (1)

Een hervatting in het weekeinde van 16/17 januari ligt het meest voor de hand. In dat weekeinde heeft de KNVB in principe speelronde 13 ingepland. Dat zou betekenen dat er acht speelronden moeten worden ingehaald.

In de beschikbare inhaalweekenden zouden vijf speelronden kunnen worden weggewerkt. De weekeinden 13/14 februari, 20/21 februari, 3/5 april, 1/2 mei zouden dan inhaalweekeinden moeten worden. Op 3 en 5 april zou, in het paasweekeinde een dubbel programma kunnen worden gespeeld. Dat zou betekenen dat de competitie drie weken later zou eindigen en de nacompetitie eventueel daarna wordt afgewerkt. De competitie zou dan eindigen op 5/6 juni en de nacompetitie eind juni.

Optie 2: Halve competitie

In de competitie zijn de eerste vier speelronden grotendeels gespeeld. De oplossing om de competitie als halve competitie af te werken zou betekenen dat er na de winterstop nog negen competitieronden te spelen zijn. Ook moeten er nog enkele wedstrijden worden ingehaald.

In die optie is het spelen van een nacompetitie mogelijk. Hoe de periodeverdeling dan wordt is onduidelijk. De periodekampioenschappen zouden in dit geval ook nog vervangen kunnen worden door na de halve competitie de competitie op te delen in een winnaars en een verliezerspoule.

Optie 3: Doorspelen in de zomermaanden 

In alle bovenstaande opties is rekening gehouden met het einde van het seizoen half juni. In de zomermaanden is het, mede door de aanwezigheid van kunstgrasvelden en de besparing van grasvelden, mogelijk om ook in juni, juli en augustus door te spelen.

Dat zou enorme ruimte geven om de competitie af te maken. In de zomermaanden is het voor clubs ook mogelijk meer publiek te ontvangen en zo een deel van de verloren omzet te compenseren. Of de KNVB de clubs de ruimte geeft om door te voetballen is onduidelijk. De KNVB houdt al jaren vast aan een overschrijvingsdatum van 15 juni en een seizoenseinde op 1 juli.

WAAR GAAT JOU VOORKEUR NAAR UIT ??

klik hier voor meer artikelen over RWB
klik hier voor meer informatie over RWB