Moerse boys JO15-1 start het seizoen veelbelovend tegen Roosendaal

0
191

Eindelijk was het zover. Vandaag stond na een lange afwezigheid eindelijk weer een wedstrijd op het programma. Vandaag was Roosendaal de tegenstander voor de eerste bekerwedstrijd en hiermee startte de Moerse boys JO15-1 hun seizoen tegen  de jongens van RKVV Roosendaal jo15-4.

HappyPoint_desinfectieDe wedstrijd werd fanatiek gestart en de verwachtingen werden meer dan waar gemaakt vanaf het begin. Het was een frisse energieke vertoning wat de mannen en dame van de JO15-1 lieten zien. Er stond een ploeg op het veld dat er enorm veel zin in had. Dit resulteerde in een overwicht in balbezit en veel dreiging en gevaar. Echter misten de eerste schoten nog wel wat richting waardoor doelpunten uitbleven. De loopacties van Thijs en Minke als halfspelers zorgden voor veel diepgang, waardoor de middenvelders en spitsen genoeg opties hadden en er veel dynamiek in ons spel zat. Vaak werd Cas als vrije man goed gevonden, waar hij goed het spel kon verdelen.

De dreiging bleef en werd in de 26ste minuut beloond door Cas met een goede aanval. Juul kwam goed in de bal, legde de bal terug op Twan, die de dieplopende Cas met een afgemeten steekpass bediende. De ruststand was 0-1, de verdediging stond sterk waardoor Jelle N. niet veel gevaar ervaarden, maar indien het nodig was stond onze sluitpost zijn mannetje.

De tweede helft begon net zoals de eerste helft sterk. In deze helft ging de JO15-1 opzoek naar nog meer doelpunten. Dit werd dan ook behartigd door de wissels die gretig waren. Bas, die vooraf beweerde een hattrick te gaan scoren, zorgde na twee minuten al voor de 0-2 door het goed afstraffen van geklungel in de verdediging van Roosendaal. De JO15-1 bleef de druk aanvoeren, waardoor in de 43ste minuut de 0-3 meer dan terecht op het scorebord stond. Ditmaal waren de rollen omgedraaid van de eerste goal, Twan werd diep gestuurd door Cas, waarna hij koelbloedig de keeper kansloos achterliet. De 0-4 volgde vijf minuten later. Bas tekende voor zijn tweede goal van de wedstrijd. Een aanval uit het boekje waarin alle aspecten aanbod kwamen die we voorafgaand aan de wedstrijd besproken hadden. De spits legde de bal goed terug op de 10 die vervolgens de halfspeler diep stuurde en die overtuigend binnen schoot.

Nog geen minuut later was Bas wederom gevaarlijk, maar de keeper kon zijn inzet nog keren, maar Juul stond als echte spits op de juiste plek om de rebound binnen te werken. Het overwicht bleef gedurende de tweede helft en het krachtsverschil werd alleen maar groter. Toch kwam via een snelle counter de spits van Roosendaal 1 op 1 met Jelle, die ditmaal geen antwoord had. De JO15-1 pakte deze tegengoal snel op en scoorde direct van de aftrap de 1-6. Max zette de aanval zelf op en stuurde Bas diep, die vervolgens zijn woorden waar maakte en een hattrick maakte. Dit was de eindstand waarmee beide teams het veld verlieten.

Het vertoonde spel was veelbelovend van de JO15-1 en dat resulteerde in een hoop mooie aanvallen. Met het goede resultaat en het goede spel heeft de JO15-1 een goede start gemaakt voor een veelbelovend seizoen. Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. Dan neemt de JO15-1 het op tegen RSV, en dient de goede start doorgezet te worden.

Bron: Moerse Boys

Klik hier voor meer artikelen over Moerse boys.                                                                                      Klik hier voor meer informatie over Moerse boys.