Moerse Boys blijft fit bij Better Bodies Zundert

0
546

Al jaren lang hebben voetbalvereniging Moerse Boys en Healthclub Better Bodies Zundert een intensieve samenwerking. Door onderling goed met elkaar te communiceren over onderwerpen als blessures, preventief trainen, uitbreiden van trainingsmogelijkheden is de samenwerking afgelopen zomer nog verder uitgebreid.

Communicatie
De relatie tussen de fysiotherapiepraktijk Better Bodies en de verzorgers bij Moerse Boys is als waardevol te beschrijven. Zijn er op trainingsavonden of wedstrijddagen blessure gevallen? Dan wordt er direct geschakeld over de oorzaak, de reactie en de status van de betreffende speler of speelster. De agenda voor de volgende dag wordt direct afgeblokt om zo snel mogelijk te kunnen handelen. De afspraak is dat spelers binnen 24 uur terecht kunnen bij de praktijk. Tijdens deze behandelingen wordt het aanwezige echografie apparaat ingezet om direct naar een diagnose en herstel te kunnen werken. Dit proces wordt meteen teruggekoppeld aan het team van verzorgers om zo tot een gezamenlijk plan te komen voor de betreffende speler of speelster.

Slechte weersomstandigheden
Wanneer de weersomstandigheden of veldconditie het niet toelaat om te trainen bied Better Bodies voor de hele vereniging alternatieve trainingsmogelijkheden. Een les spinning, bootcamp of boxing worden opgetuigd om in ieder geval gezamenlijk te sporten.

Blessure preventie
Sinds dit seizoen heeft de selectie voor heren en dames de mogelijkheid om preventief hun conditie en kracht op peil te houden bij de Healthclub. Daarnaast worden er informatieve avonden aangeboden voor trainers en leiders om tijdens trainingen en wedstrijden verbeteringen door te voeren gezien warming-up, intensiteit van trainingen maar ook herkenning van beginnende blessures en de verzorging daarvan.

Wil je meer weten van de Healthclub? Kijk dan op www.betterbodieszundert.nl of voor onze fysiopraktijk www.fysiozundert.nl.