Moeder en dochter promoveren met RKDVC VR1 naar derde klasse

Moeder Marja Bruijsters (57) en dochter Dewi Bruijsters (21) spelen samen bij RKDVC VR1. Afgelopen seizoen stond het elftal ruim aan kop in de vierde klasse. Het team was hard op weg naar het kampioenschap, toen COVID-19 helaas roet in het eten gooide. Na het aanvragen van promotie liet de KNVB het team toch promoveren, waardoor RKDVC V1 volgend seizoen in de derde klasse zal uitkomen.

Happy-pointMarja begon haar voetbalcarrière al heel wat jaren terug als negenjarig meisje bij de Herpste Boys. Hier speelde ze drie jaar tussen de jongens, omdat er destijds nog geen meisjes teams waren. Daarna heeft Marja samen met haar zus een meisjesteam opgericht. Hier hebben ze vijf jaar in gespeeld tot ze oud genoeg waren en er een damesteam van maakten: ‘De Herpste Girls’. Van 1980 tot 2008 heeft Marja hier met heel veel plezier en een vaste meiden club gevoetbald.

‘’We startten in de vierde klasse en zijn vele jaren gepromoveerd en geëindigd in de hoofdklasse. Daar hebben we één jaar in gespeeld.  Helaas zijn we toen gedegradeerd voor de eerste en enige keer. Na deze 28 jaar werd het dames elftal door een tekort aan speelsters opgeheven, waardoor ik de overstap maakte naar Haarsteeg. Hier heb ik twee jaar gespeeld. Na Haarsteeg ben ik mijn zus weer achterna gegaan voor drie seizoenen bij Baardwijk. Na deze drie jaar heb ik mijn voetbalschoenen tijdelijk ingeruild voor zaalvoetbalschoenen. Toen heb ik twee seizoenen zaalvoetbal in Eindhoven gespeeld.’’

Toen Marja hoorde dat haar oude trainer uit haar ‘Herpste Girls’ periode trainer was geworden in Rossum en zij het veldvoetbal toch wel heel erg miste, is ze samen met haar dochter overgestapt naar deze club. ‘’Hier heb ik samen met mijn zus en dochter twee jaar gespeeld. Mijn dochter miste haar oude club, en toen was de overstap naar RKDVC snel gemaakt. We zijn daar gestart in 2018 in de vijfde klasse en mogen het komende seizoen uitkomen in de derde klasse. Ik hoop bij RKDVC mijn 50-jarig voetbaljubileum te mogen vieren!’’

Dewi speelt sinds drie jaar weer bij RKDVC VR1. Ze speelde al vanaf haar twaalfde tot en met haar vijftiende bij de club. ‘’Hierna ben ik twee jaar bij HRC’14 gaan voetballen samen met mijn moeder. We kwamen hier terecht doordat mijn tante hier al voetbalde. Vroeger, toen ik een jaar of vijf was, heb ik nog bij de Herpste Boys gespeeld. Hier was ik altijd al veel te vinden omdat mijn moeder hier speelde en zij de jeugd  ook nog training gaf.”’

Marja: ‘’Als laatste vrouw speel ik op mijn leeftijd natuurlijk met jonge meiden en probeer ik met mijn ervaring het team te sturen. Dit doe ik met veel plezier en fanatisme en baal nog steeds wanneer we verliezen, al hebben we dat dit seizoen niet gedaan!’’

Dewi: ‘’Afgelopen seizoen is natuurlijk wat gek gelopen door COVID-19. Toch kijk ik er trots op terug. We hadden namelijk een grote kans om kampioen te worden. Zo gingen we de winterstop in als zogenoemde ‘Herbstmeister’ en hebben dit goed gevierd. De dames afdeling bij RKDVC is reuze gezellig en we proberen het beste in elkaar naar boven te halen!’’

We vroegen Marja wie volgens haar de uitblinker was dit seizoen. ‘’Ieder blinkt op zijn manier uit, dus voor mij is het hele team een uitblinker! We vullen elkaar aan en ik ben trots op mijn dochter die achterin voor mij het loopwerk verricht.

Dewi kijkt vol bewondering naar haar moeder. ‘’De uitblinker van dit seizoen is toch wel mijn moeder, die op haar 57e nog steeds vol fanatisme op het veld staat. Ik ben een trotse dochter!’’

Gedurende de coronacrisis proberen moeder en dochter hun conditie op peil te houden, om fit aan het nieuwe seizoen te kunnen starten.

Marja: ‘’Hier zal ik iets meer moeite voor moeten doen dan de rest. Ik probeer geregeld mijn conditie op peil te houden door te gaan hardlopen en daarnaast trainen we natuurlijk bij RKDVC.’’

Dewi: ‘’We zijn al flink aan het trainen voor aankomend seizoen. Het is heerlijk om weer op de club aanwezig te mogen zijn en op het veld te kunnen staan!’’

De dames kijken erg uit naar het nieuwe seizoen, waar zij in de derde klasse zullen uitkomen.
Marja: ‘’Het aankomende seizoen zal niet gemakkelijk worden. De derde klasse is echt wel wat anders dan de vierde klasse. In plaats van mijn carrière een beetje af te bouwen zullen we met zijn allen er flink tegenaan moeten gaan. We hopen op wat nieuwe aanwinsten en dan gaan we ervoor!’’

Dewi: ‘’Ondanks dat we niet echt kampioen zijn geworden zijn we toch gepromoveerd naar de derde klasse. Dit zal best een uitdaging worden, maar we gaan ervoor!’’

Klik hier voor meer informatie over RKDVC.

Voor een ander artikel over RKDVC, klik hier.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.