MO11 van Dubbeldam is een topteam

0
124

Dubbeldam heeft het bij de meisjes- en vrouwencompetitie goed voor elkaar. In alle leeftijdsgroepen zijn er teams. Het MO11-team lijkt het vlaggenschip van de vereniging. Deze meiden zijn sinds december 2017 al meer dan dertig wedstrijden ongeslagen.

Het begon met het huidige Dubbeldam MO11 drie jaar geleden met een team onder negen. Toen nog met een gemengd meisjes- en jongensteam, vijf meiden en drie jongens. Er werd gestart in een jongenscompetitie met een team waarvan nog niemand eerder tegen een bal had getrapt. Natuurlijk werd er vaak met groot verschil verloren. Trainer-coach Mano van der Hoek wist waar hij aan begon. ,,Maar het plezier bleef, waarna wij in het tweede jaar met negen meiden door konden gaan. Wij zijn in dat tweede seizoen opnieuw in een jongenscompetitie gestart. De meiden werden fysiek steeds sterker en eindigden in die competitie zelfs als derde.”

Toen de meiden in de voorjaarscompetitie wel in een meisjescompetitie werden ingedeeld, plukten zij de vruchten van die eerste anderhalf jaar. Dubbeldam MO9 werd vorig seizoen voor het eerst kampioen. De overstap van een kwartsveld naar een half veld was dit seizoen even wennen. Het team was inmiddels gegroeid naar twaalf meiden. “Het werd een geweldige mix”, weet Mano van der Hoek. “Want de meiden ondersteunden elkaar goed.” In het bekertoernooi werd meteen duidelijk hoe de krachtsverhoudingen lagen. De poulewedstrijden werden met dubbele cijfers gewonnen. Inmiddels bereikten de meiden via Heukelum, Roosendaal en Altena de laatste vier van het bekertoernooi. De halve finale wordt op 30 maart thuis tegen Kloetinge afgewerkt. Ook de competitie verliep voortvarend en toen ook concurrent Rijsoord met 2-1 werd verslagen, was het kampioenschap binnen. Inmiddels draait het team op volle toeren in de eerste klasse en is opnieuw koploper.

Bij Dubbeldam Mo11 zit een idee achter de manier van voetballen. “Wij zijn in staat om tijdens wedstrijden van systeem te veranderen. Wij voetballen wel altijd met heel veel druk naar voren. Zij hebben geleerd altijd als een blok vooruit te verdedigen en daar hebben tegenstanders problemen mee. Zij trainen als jongens, zijn conditioneel ijzersterk. Als deze groep tot MO15 bij elkaar kan blijven, worden ze onverslaanbaar.” Met Ton Hessels als coördinator staat het  meisjes en vrouwenvoetbal bij Dubbeldam als een huis. Steun is er van binnenuit de club. Met behulp van sponsors konden de meiden een strandtraining doen en daarna doken zij bij Port Zélande het subtropisch zwembad in.

Van der Hoek proeft dat het meidenvoetbal minder groeit. “Het stagneert met aanmeldingen en dat is wel jammer, hoewel wij hier bij Dubbeldam niet mogen klagen.

Om ons heen is het wel wat minder. Dat er bij ons talent aanwezig is wordt duidelijk door de scouts uit het betaalde voetbal, die we hier zien rondlopen. In mijn MO11-team lopen meiden die binnen drie jaar ook de stap naar een betaald voetbalorganisatie gaan maken. Dat geeft ons als trainers dan ook weer voldoening. Jammer is wel dat de meiden weinig support krijgen. Het publiek gaat mogelijk liever bij de jongens kijken.