Mike van Helvoirt: RWB’er in hart en nieren

 

 

“RWB is mijn familie”, omschrijft Mike van Helvoirt. De aanvallend ingestelde speler uit Waalwijk is dan ook blij dat hij weer volledig meedraait in het eerste team en ziet dat het een stuk beter gaat dan in het seizoen 2016/2017.

2016/2017 was een jaargang om snel te vergeten voor de 26-jarige Mike van Helvoirt. RWB ontliep degradatie maar nipt en hij verdween uit de selectie. Niet vanwege slechte prestaties, maar omdat hij niet goed overweg kon met de trainer. “Dat lag voor een deel ook aan mezelf, maar ik vond hem niet altijd eerlijk”, legt hij uit.

 

Dit seizoen verloopt tot nu toe een stuk beter. Onder Ruud van de Heuvel speelt Van Helvoirt altijd (“dan is het al snel goed hè, haha”) en RWB draait mee in de middenmoot. “De trainer is niet puur van de regeltjes, houdt ook de gezelligheid erin. Dat is heel belangrijk bij een club als RWB. In de selectie spelen nu ook weer bijna alleen maar jongens met een RWB-hart, dat merk je meteen aan de sfeer.”

Het eerste team van RWB begon uitstekend aan het seizoen in de derde klasse, met negen punten uit de eerste drie duels. Na een ongelukkige nederlaag tegen DESK kwam de klad er echter in. Het duurde tot 3 december voor RWB weer een wedstrijd wist te winnen, op bezoek bij TSC. De ploeg ging echter met een vervelend gevoel de winterstop in: op bezoek bij Bavel werd met 6-0 verloren.

Maar de eerste wedstrijd na die winterse break gaf RWB een boost, merkte Van Helvoirt. “We wonnen van Were Di, dat toen laatste stond. Dat was een belangrijke slag, daardoor hoefden we even niet meer naar beneden te kijken.”

Van Helvoirt wordt dit seizoen vooral als aanvallende middenvelder gebruikt. “Dat bevalt prima, zolang ik er maar in sta hè. Ik speelde voorgaande seizoenen vaak in de spits, dan sta je wat meer op een eiland. Nu krijg ik de bal wat vaker, maar moet ik ook meer lopen en dat is nou juist niet mijn sterkste punt”, geeft hij lachend toe. Van Helvoirt ziet zichzelf niet voor een andere club dan RWB spelen. “Dit is mijn familie, al mijn vrienden spelen hier dus waarom zou ik weggaan. Ik ken mijn eigen kwaliteiten ook goed genoeg om te weten dat de derde klasse mijn plafond is.”

Hij kijkt uit naar de rest van het seizoen. “Als we een degradatiestrijd voorkomen, hebben we het goed gedaan.”

 

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Pjotr Sanders: de sportverzorger van VVGZ

Pjotr Sanders is 32 jaar en werkt in het dagelijks leven als docent aardrijkskunde op het Heer Bokel College....

Keeper Gino van Luijn begint aan nieuw avontuur bij Delta Sports ’95

Vandaag gaan we in gesprek met doelman Gino van Luijn. Gino is keeper bij Delta sports ’95.  We hebben...

Jacco Vink van Fortuna Be Quick heeft het naar zijn zin

Vandaag gaan we in gesprek met Jacco Vink. De 22-jarige middenvelder speelt al sinds zijn vijfde voetbal. Zijn carrière...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.