‘Met Peter Tahitu hebben we een trainer gevonden die past binnen de club’

0
217

MIDDELBURG – Voetbalvereniging Jong Ambon heeft in Peter Tahitu een opvolger gevonden voor hoofdtrainer Paul Telussa. Die zal na de zomer het stokje overdragen en zal door de club nog op passende wijze worden bedankt voor de verdiensten die hij voor Jong Ambon heeft gehad.

“Als bestuur zijn we enorm blij, dat we er in december jl. in vrij korte tijd in zijn geslaagd om een goede opvolger te vinden voor mijn vader als hoofdcoach. Hoewel Peter nog niet eerder als hoofdtrainer werkzaam was bij de senioren zijn we er van overtuigd dat hij de geschikte man is voor deze klus. Want ondanks dat het zijn eerste klus als zelfstandig hoofdtrainer wordt bij een standaardelftal heeft Peter wel al een schat aan trainerservaring opgedaan”, zegt voorzitter Melvin Telussa.

Tahitu was in het verleden ook jeugdspeler bij Jong Ambon B1 en was de laatste jaren werkzaam voor JVOZ, waar hij trainer/ coach was bij de MO15 en het afgelopen seizoen bij de MO17. Daarvoor was hij jeugdtrainer bij Zeelandia Middelburg. “Peter heeft ruim vijfentwintig jaar trainerservaring en heeft de laatste jaren op het hoogste niveau gewerkt met talenten bij JVOZ. Alleen waren de verre reizen in de weekenden hetgeen waar hij vanaf wilde. Het was voor ons het ideale moment om hem te benaderen of hij hier bij Jong Ambon onze eerste selectie wilde gaan trainen. Gelukkig was hij vanaf het eerste moment positief en we waren er dan ook heel snel uit.”

Tahitu zal een heel complete trainers- en begeleidingsstaf krijgen, want die is volgens Telussa al volledig ingevuld. “De staf van het eerste zal naast Tahitu verder bestaan uit Frenk Tuankotta, Marcel Crucq, Noes Taniwel, Peter Visser en Sander Laisina. Allemaal jongens met veel ervaring en voetbalkennis. Dus we zien het nieuwe seizoen met veel vertrouwen tegemoet.”

Dat Tahitu een Molukse achtergrond heeft, dat is volgens Telussa natuurlijk wel een voordeel binnen de club. “We hebben, toen bekend werd dat na drie seizoenen mijn vader bij ons ging stoppen, een lijstje opgesteld van eventuele opvolgers. Een van de punten waar we altijd naar kijken is óf er trainers beschikbaar zijn of komen die aan dat criterium voldoen. Dan geeft dat altijd wel de voorkeur. Peter voldeed aan de profielschets én had interesse. Het is bovendien ook iemand van buiten de vereniging en die kan weer met een frisse blik naar de club kijken.”

Wat voor rol er nu voor Paul Telussa volgt, dat is nog even afwachten. Zeker is wel, dat er op gepaste wijze een afscheid zal worden geregeld. “Paul heeft voor Jong Ambon en het Zeeuwse voetbal heel wat betekend. Dat hij nu bij ons als trainer stopt, wil niet zeggen dat hij niks meer gaat doen. Hij zal ook altijd wel bij Jong Ambon betrokken blijven. Het is alleen nog even kijken hoe. Maar dat zal binnenkort allemaal wel duidelijk worden.”

Klik hier voor meer artikelen over Jong Ambon