Meisjesteams AVC Aardenburg-Sluis actief op Brabant Girls Cup Rosmalen

0
617
avc-aardenburg

Dat de Aardenburgse Voetbalclub een bloeiende jeugdafdeling heeft, is de volgers van het zeeuwsvlaamse voetbal wel al opgevallen. Ook het meidenvoetbal lift daarop mee. 

Als ‘kers op de taart;  van het voetbalseizoen 2022-2023 reisden zo de MO13 en MO15 teams af naar het internationale voetbaltoernooi van Rosmalen. Daar werd op de velden van OJC Rosmalen tijdens het hemelvaartsweekende gestreden om de Brabant Girls Cup.

Tijdens dit 2-daags voetbaltoernooi speelden de meisjes onder meer wedstrijden tegen tegenstanders uit Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en België. Dit in combinatie met twee overnachtingen op een school, zorgde voor een onvergetelijke ervaring voor de meisjes.

Op sportief vlak konden ze alle wedstrijden goed wedijveren met de internationale tegenstand maar was het naast een aantal winstpartijen vaak net niet (0-1 en 1-2 verlies) en eindigden ze als 10e (AVC Aardenburg-Sluis MO13-2), 15e (MO13-1) en 16e (MO15-1) in hun leeftijdscategorie.

Na een selectieprocedure vaardigden alle teams ook één speelsters af voor de penaltybokaal. Daar was er een podiumplek voor Emma van Loo (3e-MO15) en bij de MO13 categorie eervolle plaatsen voor Sara Kur (8e) en Carlijn Dezutter (11e).

Donderdagavond was er wel succes. De Brabant Girls Cup werd geopend met een heuse vlaggenparade door het centrum van Rosmalen met voorstelling opgeluisterd door de diverse volksliederen op de voetbalvelden van OJC. Wellicht mede te danken aan hun carnaval ervaringen maar hun enthousiasme en spandoeken werden beloond met de 2e prijs van de 58 deelnemende teams.

Klik op AVC Aardenburg voor de laatste artikelen over de club.
Klik op AVC Aardenburg voor meer informatie over de club.