Meiden die dromen van voetbal op topniveau kunnen zich optimaal ontwikkelen

0
195

Het vrouwenvoetbal is op dit moment een enorme ‘hype’ en bovendien een van de snelst groeiende sporten van Nederland. Om meiden vanaf 10 jaar dezelfde trainingsarbeid te bieden die jongens krijgen, investeert Deltalent in het vrouwenvoetbal. Ben jij ambitieus, train je al bij een vereniging en heb jij een talent voor voetbal? Meld je dan nu aan voor een topsporttraject via Deltalent. Wil je eerst meer weten over het traject? Op 17 februari a.s. is er een informatiebijeenkomst voor bestuurders en coaches van voetbalverenigingen en voor ambitieuze voetbalsters en hun ouders. Je kunt je aanmelden via info@deltalent.eu.

Klaarstomen voor topsport
Topsporter zijn vraagt veel van je. Naast je sportieve talent vraagt het bijvoorbeeld ook iets van je commerciële talent en aanpassingen in lifestyle. Om jou als ambitieuze voetbalster klaar te stomen voor het topsportklimaat in combinatie met naar school gaan, hebben we een uitgebreid trainingsprogramma ontwikkeld. Deze volg je naast je trainingen en wedstrijden van jouw eigen vereniging. Vanuit Deltalent worden er geen eigen teams opgesteld. Want wat komt er allemaal bij kijken om die top daadwerkelijk te bereiken? Naast de technische voetbaltrainingen is het belangrijk dat je bewust bezig bent met voeding, gezondheid en lifestyle. Daarnaast moet je als topsporter ook commercieel kunnen denken. Als ‘eigen ondernemer’ leer je omgaan met sponsors en supporters. Tot slot heb je als topsporter ook een ambassadeursfunctie; je geeft het goede voorbeeld en dat werkt stimulerend voor andere talenten. Hierdoor wordt de sport en sich gepromoot.

Optimale ontwikkeling
Corina Luijks, voetbalster geweest op het hoogste niveau in Nederland ,België, Italië en Spanje over het nieuwe aanbod: “De sport vrouwenvoetbal krijgt niet altijd de waardering die het verdiend. Het is belangrijk dat meiden vanaf 12 jaar dezelfde trainingsarbeid krijgen als de jongens. Doordat Deltalent nu vrouwenvoetbal aanbiedt kunnen ook meiden die dromen van voetbal op topniveau zich optimaal ontwikkelen. Zo werken ook de meiden aan het nationale topniveau van voetbal. Ook verbetert hierdoor het aanziens van vrouwenvoetbal. En dat samen is natuurlijk een mooie ontwikkeling!”

Caitlin is ambassadeur van het meidenvoetbal in Breda. Zij voetbalt in de eredivisie vrouwen bij Ajax en is aanvoerder bij Jong Oranje. Ze begon haar carrière op jonge leeftijd bij Jeka en ging via het school en voetbaltraject in Tilburg naar CTO Eindhoven om vervolgens een contract te tekenen bij Ajax. Zij zal op  deze avond ook vertellen hoe de weg naar de top is gegaan en wat ze heeft moeten doen en laten om deze stappen te maken.

Programma

19.00 uur        Welkom door H. Kruis voorzitter Deltalent

19.10 uur        Wat kan Deltalent voor je betekenen 

19.30 uur        Presentatie Caitlin Dijkstra

20.00 uur        Ontwikkelingen meidenvoetbal OBA

20.15 uur        afsluiting

Wil je ook komen ?
Geef je op voor deze avond door een mail te sturen naar: info@deltalent.eu. Vermeld daarbij je naam, vereniging en het aantal personen.

Hieronder ook de link naar het filmpje van de kick off

https://youtu.be/ZMSHq–noM4