Max Kranendonk van vv Capelle hoopt op verbetering record

Vandaag zijn we in gesprek met de 19-jarige Max Kranendonk. De harde centrale verdediger promoveerde vorig jaar nog voor het eerst in de clubgeschiedenis met de O19-1 van vv Capelle. Dit jaar hoopt hij hetzelfde succes te halen met het tweede team van de club.

Introductie
De 19-jarige Feyenoord-fan is woonachtig in Capelle aan den IJssel en studeert momenteel Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam. Verder houdt hij zich bezig met voetbal. ‘’Ik voetbal erg graag en doe dat al mijn hele leven lang zo’n beetje.’’

Carrière verloop
Het was al vanaf het begin van Max zijn leven duidelijk dat hij ging voetballen. ‘’In de familie is voetbal heel bekend. Mijn opa, heeft zijn hele leven lang gevoetbald en nu speelt mijn broertje ook bij vv Capelle.’’ Kranendonk begon zijn carrière bij CVV Zwervers. ‘’Hier ben ik begonnen toen ik 6 jaar was in de F8. Toentertijd was ik nog niet zo veel bezig met voetbal als nu. Overigens werd ik wel meteen kampioen dat jaar, iets wat me daarna niet vaak meer is overkomen.’’ Hierna heeft hij nog gespeeld in de F5 en in de E2. ‘’Hierna ben ik eigenlijk door schoolvoetbal bij vv Capelle terechtgekomen en vanaf dat moment heb ik elk jaar in de eerste selectie elftallen gevoetbald.’’

Hoogte- en dieptepunten
De nog jonge centrale verdediger kent vele hoogte- en dieptepunten in zijn voetbalcarrière.
‘’Ik heb meerdere voetbalhoogtepunten. Denk bijvoorbeeld aan de promotie van vorig jaar waarin we als Capelle 019-1 zijnde voor het allereerst ooit naar de 3e divisie promoveerde.’’ Ook heeft Max vroeger wat uitstapjes gemaakt met de KNVB. ‘’Hier mocht ik als aanvoerder een paar wedstrijden voor spelen.’’ Zijn eerste wedstrijd na een lange blessure was ook een hoogtepunt. ‘’Hier had ik zo lang naartoe geleefd, ik had lang gerevalideerd en dan mag je eindelijk weer spelen.’’

Deze blessure was dan ook gelijk het dieptepunt uit Max zijn carrière. ‘’Ik ben op mijn 16e geopereerd nadat ik een patella luxatie gehad heb.’’ In andere woorden betekent dit een knieschijf uit de kom. ‘’De eerste keer dat het gebeurde deed het ontzettend veel pijn en moest ik lang revalideren. Ik dacht toen dat het nooit meer zal gebeuren. Helaas ongeveer vier maanden erna gebeurde het nog een keer met dezelfde pijn. Het gebeurde steeds vaker en toen zijn we toch maar naar het ziekenhuis gegaan. Na veel bezoeken besloot de arts toch dat ik geopereerd moest worden. Dat was een lang en zwaar traject. In totaal ben ik er meer dan acht maanden mee bezig geweest.’’

Duidelijke ambitie
Gelukkig is de student nu helemaal fit en heeft hij een duidelijke ambitie binnen de club. ‘’Mijn ambities zijn simpel. Ik speel nu tien jaar bij vv Capelle en wil daar uiteraard in Capelle 1 komen. Mocht dat lukken, kijken we vanaf daar wel verder. Want je weet het natuurlijk nooit in het voetbal hé.’’ De voetballer kijkt dan ook met erg veel enthousiasme naar het aankomende seizoen. ‘’Vorig seizoen heeft vv Capelle 2 de hoogste stand behaald die het team ooit behaald heeft. Natuurlijk hoop je dit te verbeteren. We hebben een zware maar leuke competitie. Ik heb er alle vertrouwen in. We hebben een goed team dus het zou mogelijk moeten zijn. Verder wil ik gewoon veel spelen, fit blijven en hopelijk een beetje aansluiting krijgen bij vv Capelle 1.’’

Gezelligheid
Als we vragen wat het voetbal bij vv Capelle voor hem zo leuk maakt hoeft hij niet lang na te denken. ‘’Het is gewoon echt gezellig bij ons. Ik heb een hele hoop vrienden die ik via de voetbal ken. Die zie ik op deze manier gewoon vier keer in de week. Ik doe het ook gewoon heel graag. Het competitieve eraan is ook erg leuk. Elke week laten zien dat jij daar op die plaats hoort te spelen. Alles draait bij mij om voetbal. Alle gesprekken met vrienden gaan erover en ik leef er echt voor’’, Aldus Max Kranendonk.

Wij wensen Max veel succes dit seizoen!

Klik op vv Capelle voor meer artikelen over de club.
Klik op vv Capelle voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Chris Tolman gaat vierde seizoen in met sv DSO 3

Vandaag spreken we met Chris Tolman, de 27-jarige voetballer van sv DSO 3. Chris Tolman speelde vroeger in de...

In gesprek met Boris en Lorenzo van Creating Legends Academy

Vandaag zijn we in gesprek met de 47-jarige Boris Knebel en de 32-jarige Lorenzo Philippi. De twee heren zijn...

John van Leeuwen heeft zin in nieuwe klus bij FIOS

Of John van Leeuwen zin heeft in zijn nieuwe klus als hoofdtrainer van FIOS? Reken maar! De Rotterdammer neemt...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.