Max Klop voelt zich thuis bij ‘De Lindt’ en op Bakestein

0
457

Max Klop is pas 21 jaar, maar hij heeft al een stevig verleden bij Groote Lindt. Drie jaar geleden debuteerde hij al in het eerste elftal. Hij was toen nog maar net achttien. Ook werd hij ooit gevolgd door FC Dordrecht, maar dat had zijn interesse niet. “Geef mij maar de sfeer en de gezelligheid van Groote Lindt, daar spelen mijn vrienden.”

Klop is op jonge leeftijd al belangrijk voor Groote Lindt. Begin november stond de teller op vier doelpunten, maar nog belangrijker: negen assists. ,,Dat laatste is vooral mijn rol. Ik moet de spitsen laten scoren.” Vorig jaar keerde Yvar Nelson terug van een lange periode bij FC Dordrecht. Hij is jonger dan Klop, maar ook hij is een exponent van het nieuwe ‘De Lindt’.  ,,Voetballen op Bakestein is toch echt heel anders dan vier keer in de week trainen en een wedstrijd spelen bij FC Dordrecht”, vertelde hij al eens. ,,Toen ik het sportpark van Groote Lindt opstapte, voelde ik meteen weer die gezelligheid. FC Dordrecht is een BVO en daar gaat het vooral om het presteren. Ik voetbal nu weer met mijn maatjes bij het eerste van ‘De Lindt’. Koen Maes is bijvoorbeeld een oude bekende van me die ik weer heb getroffen.”

Project
De competitiestart dit seizoen was goed tot het pijnlijke 3-1 verlies bij de overburen, ZBC’97. ,,Zet er maar in dat wij die gewoon gaan winnen”, was Klop nog optimistisch aan de vooravond van de Bakesteinderby. Die verwachting kwam dus niet uit.

Maar de ploeg gaat het ritme natuurlijk weer oppakken. Groote Lindt is een nieuwe weg ingeslagen. Veel spelers van de oude garde hebben een stapje teruggedaan. Klop: ,,Het was een toptijd met die gasten. Supergezellig, maar nu zijn wij meer een voetbalteam geworden. De gemiddelde leeftijd is een stuk verlaagd. Wij zitten nu op 24 jaar gemiddeld, met daarbij gelukkig nog wel een paar routiniers. Wij beschikken over een mooie mix. Daarmee kan de club vooruit.”

Max Klop – hij studeert bedrijfskunde op de Avans Hogeschool in Breda – voelt zich een echte clubman. Hij is op 14-jarige leeftijd even weggeweest voor een periode bij IFC. Daar speelde hij op divisieniveau. ,,Ik wilde wel eens kijken hoe het daar was.” Op 17-jarige leeftijd keerde hij terug op Bakestein en een half jaar later haalde trainer Randall Neeskens hem bij het eerste elftal. ,,Ik zou het echt heel lastig vinden om hier weg te gaan. Groote Lindt is echt aan het bouwen en probeert met jonge talenten weer hogerop te komen. Ze zijn echt met een goed project bezig.” Kijkend naar het vervolg in deze competitie is Klop ervan overtuigd dat ‘De Lindt’ mee moet kunnen doen om de prijzen. ,,Wij hebben voldoende kwaliteiten en op papier moet het kunnen. Als wij zo doorgaan kunnen wij het zelfs clubs als IFC en DFC moeilijk maken. Bij IFC hebben wij op hun kunstgras ruim met 4-0 verloren, maar dat was echt geflatteerd. Bij ons op gras gaan wij de drie punten tegen ze pakken.”

Klik op Groote Lindt voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Groote Lindt voor meer informatie over de club.