Max Bout geeft spel SNS vorm

0
177

SNS-trainer Eelko van der Linde heeft Max Bout weer aan het voetballen gekregen. De tengere speler dreigde in de spits te verpieteren, maar heeft nu nieuw geluk gevonden op het middenveld. “Hoe meer de bal, hoe beter.”

Bout heeft in ieder geval het vertrouwen van zijn trainer. “Controlerende middenvelder, staat in de as, maar kan ook aan de zijkanten. Harde werker en een speler die ik graag in het team zie, Inzicht, goede inzet, geeft niet op.”

Met zulke woorden zit Bout het komend seizoen wel goed. Bout: “Heeft ie dat gezegd? Altijd leuk om te horen. Ik ben ook opgebloeid op deze positie.”

bazen

De inmiddels 22-jarige Bout is begonnen aan zijn vierde seizoen in SNS 1. Na jarenlang in de jeugd te hebben gespeeld van De Jonge Spartaan besloot hij in 2017 terug te keren naar zijn club in Stad. “Ik wilde weer voetballen met vrienden uit het dorp. Hoe dichter bij huis, hoe beter.”

Met zijn rentree bij SNS nam hij ook verwachtingen mee naar sportpark Den Berg. De roem was de aanvaller vooruit gesneld.  Bout moest echter wennen aan het seniorenvoetbal. “Jeugd- en seniorenvoetbal is zo’n enorm verschil. Ik had bij De Jonge Spartaan altijd hoog gespeeld, maar de vierde klasse was voor mij een andere wereld. Een tik hier, een tik daar. Bij de jeugd had je tegenstanders die qua figuur hetzelfde formaat hadden. Ik stond ineens tegen bomen van kerels die er inkleunde.”

Bout had het moeilijk om zich als technisch begaafde speler staande te houden, maar dat had ook te maken met het soort voetbal dat Sportclub Nieuwe Stad destijds aan de dag legde. Het was verre van gepolijst voetbal. “Het was veel inzet en veel kracht. Opbouwen was er niet. De bal werd naar voren geschoten in de hoop dat hij bij mij of bij een andere aanvaller terecht kwam. Als ik de bal al had, stond ik tegen een overmacht aan verdedigers.”

Inmiddels is die tijd veranderd. Met de komst van zes balvaste spelers is de toon van het spel van SNS volledig veranderd, stelt Bout. “We proberen nu ook echt te voetballen. En als het even kan, zetten we hoog druk.”

Bout is gelukkig op zijn nieuwe positie. “Ik krijg veel de bal en daar haal ik vertrouwen uit. Ik word vaak betrokken in het spel. Ik heb het gevoel dat ik op deze positie mijn sterke punten kan benutten.”

Een passend rugnummer heeft Bout inmiddels ook: het nummer veertien. “Toeval”, bezweert Bout. “Dit nummer was nog vrij. Ik ben er blij mee, maar had net zo goed nummer dertien of vijftien kunnen krijgen. Veertien is het nummer van Johan Cruijff. Niet dat ik me in enige vorm mag meten met hem, maar ik vind het wel mooi dat ik zijn nummer mag dragen.”

SNS is volgens Bout een outsider in de vierde klasse. “Wie weet zit er een top5 plaats in. We kunnen het veel teams lastig maken.”

Bout is superfit en dat heeft ook te maken met zijn baan als steigerbouwer. “Het is tillen en sjouwen. De hele dag knallen. Ik kom regelmatig afgedraaid thuis na mijn werk, maar voor de training heb ik altijd energie.”

 

Voor meer artikelen over SNS, klik hier.

Voor meer informatie over SNS, klik hier.