Martin van de Klundert: al bijna 12,5 jaar de trotste voorzitter van DHV

0
119

DHV loopt als een rode draad door het leven van de familie Van de Klundert. Piet was er jarenlang keeper en tegenwoordig zeer actief bij het klusgroepje, zijn zoon Martin (47) is bijna 12,5 jaar voorzitter van de club en zijn zoon Luc (18) is keeper van het eerste team. “De liefde voor DHV zit diep.”

Wie op een zaterdag het knusse sportpark De Hoekschop op wandelt, heeft een grote kans om iemand van de familie Van de Klundert tegen het lijf te lopen. Piet zorgt er samen met zijn kameraden Piet Rovers en Ad van den Langenberg dagelijks voor dat het complex spic en span blijft. Kleinzoon Luc keept in DHV 1 en meestal staat Martin als voorzitter én supporter langs de lijn aan de Bloemendaalse Zeedijk.

Doordeweeks is Martin druk in de weer als mede-eigenaar van het 80 jaar oude familiebedrijf Plaatwerken Konstruktiebedrijf Van de Klundert, dat metaalproducten levert voor verschillende marktsegmenten. Op zijn bedrijfskantoor langs de A16 praat hij zijn bezoek bij over zijn hechte band met DHV.

Die band bestaat al heel lang. Vader Piet maakte met zijn forse postuur furore als keeper van DHV en werd later leider van zijn zoon Martin, die als aanvaller alle jeugdteams van de club doorliep en daarna jarenlang in het eerste speelde van de zaterdagclub. Martin heeft twee periodes van drie jaar bij voetbalvereniging Seolto gespeeld. Na een mooie tijd in Zevenbergen, alwaar hij de eerste klasse bereikte, keerde hij op zijn 30ste terug bij DHV in Zevenbergschen Hoek, waar hij vanaf dat moment niet meer zou vertrekken.

Vervolgens rolde hij vanuit onder andere de functie ‘meevoetballende hoofdtrainer’ in de rol als bestuurder, waarvan nu bijna 12,5 jaar als voorzitter. “Het gaat goed met DHV en ik geniet enorm van de hechte verenigingscultuur bij de club.

Het keepersvirus heeft Martin nooit gegrepen, maar zijn eigen zoon Luc erfde wél de genen van opa Piet. Luc verdedigt nu als jonkie op zijn achttiende al het doel van DHV 1. Martin begint helemaal te glunderen als zijn zoon ter sprake komt.

Ik vind het geweldig dat Luc in het eerste keept en bij thuisduels zijn mijn vader en ik altijd aanwezig om hem aan te moedigen”, zegt hij. “Of ik zelf nog speel? Ik trap een balletje mee bij het 45+ team en soms bij DHV 3. En ik begeleid samen met Fred Mouwen op de zaterdagen DHV 2.”

In het knusse kantoor van Martin hangen gesigneerde shirts van Ajax, PSV en Feyenoord en hij heeft een seizoenkaart van NAC Breda. De ondernemer heeft een echt voetbalhart, dat vooral klopt voor DHV. “De liefde voor DHV zit diep. We zijn een kleine en hechte club, hebben iets meer dan 180 leden. We hebben een goed bestuur, een geweldige groep aan vrijwilligers, de betrokkenheid is hoog van de leden en hierdoor gaat er bijna nooit iemand weg. Gelukkig is ons ledenaantal licht gestegen, dus we kunnen stellen dat het goed gaat met de club.”