Mark Vosselman moet zorgen voor rust en routine

0
151

Vanwege het aanstaande vertrek van routiniers Eelco de Lange, Ronald Vrolijk en Diejego Biekman was Oranje Wit op zoek naar een ervaren verdediger. Die is gevonden in de persoon van Mark Vosselman, een 28-jarige verdediger uit Dordrecht met een mooie staat van dienst in het amateurvoetbal. De linksbenige centrumverdediger wordt komende zomer herenigd met trainer Pippy Pruymboom, die Vosselman in de jeugd van FC Dordrecht al onder zijn hoede had. ,,Vroeg of laat zouden we nog wel eens gaan samenwerken. We hebben altijd goed contact gehouden.”

DORDRECHT – Vosselman heeft op zijn 28ste al een mooi rijtje clubs achter zijn naam staan. Hij begon met voetballen bij EBOH en werd op zijn twaalfde gescout door FC Dordrecht, waar hij tot zijn twintigste speelde. ,,In de zomer van 2008 leek ik onder trainer Gert Kruys mijn kans te gaan krijgen in het eerste van FC Dordrecht toen Johan Versluis op het punt stond om naar Georgië te vertrekken, maar die transfer ging vanwege de oorlog in Zuid-Ossetië toch niet door. Verder dan een officiële wedstrijd in de KNVB-beker ben ik nooit gekomen, maar ik kijk met trots en plezier terug op die tijd.”

Daarna speelde Vosselman een halfjaar in België en nog een halfjaar op de zondag  bij EBOH, waarmee hij net niet promoveerde naar de eerste klasse. Daarna volgden een seizoen bij Papendrecht (hoofdklasse zondag), een jaar RVVH (hoofdklasse zaterdag), drie seizoenen LRC (eerste klasse) en nu drie seizoenen bij SHO (eerste klasse). ,,Ik ben bij de senioren helaas nog nooit kampioen geworden, maar heb wel altijd voor het kampioenschap gestreden.

Trainer Pippy Pruymboom en zijn assistent Frank Wierks zijn verheugd met de komst van Vosselman. ,,Vroeger was ik altijd de clown van het team, maar ik ben ook rustiger geworden. Bij SHO ben ik geregeld aanvoerder, dus ik heb me op dat vlak zeker ontwikkeld. Ik voel me nog geen routinier, maar loop inmiddels natuurlijk al wel een tijdje mee.” De laatste jaren speelde Vosselman vaak tegen teams van Pippy Pruymboom, zijn oude coach in de B1 van FC Dordrecht.

Vosselman kent ook al wat toekomstige teamgenoten. ,,Met Nicky de Jong, waar ik in de F1 van EBOH al mee samenspeelde, en Christiaan Perrier heb ik een goede band. Christiaan is een slimme spits waar ik altijd graag tegen spel. Hij zorgt overal voor leven in de brouwerij, daar hou ik wel van. Het amateurvoetbal is me soms iets te serieus,” zegt Vosselman. ,,Ik heb de laatste jaren veel tegen Oranje Wit gespeeld, dus ik weet dat het een ploeg is met veel kwaliteit en drang naar voren. Ik had ook opties om bij clubs in de derde divisie te gaan spelen, maar dat zag ik niet zitten. Ik ben onlangs verhuisd naar Breda, waar mijn vriendin vandaan komt en waar ik drie jaar gestudeerd heb. Bovendien heb ik het als zelfstandig ondernemer ook druk met mijn bedrijf VOS Vastgoed & Facility. Ik werk twee dagen per week vanuit Arnhem en drie dagen in de week in Dordrecht, dus dan kan ik direct door richting de training. Ik heb altijd gezegd dat ik nog terugkeer bij EBOH en dat gaat ook wel gebeuren, maar ik heb daar geen haast mee. Eerst hopelijk nog een paar mooie jaren op hoog niveau bij Oranje Wit.”