Marco Maus gaat zijn 32e jaar in bij RVV Overschie

0
450
Marco Maus RVV Overschie

Marco Maus, een speler van RVV Overschie, viert dit seizoen zijn 32e jaar in het eerste elftal. Naast zijn spelerscarrière heeft hij zich ook ontpopt als een jeugdtrainer bij de club. Met zijn 47 jaar is hij nog steeds gedreven en vastbesloten om met zijn team terug te keren naar de vierde klasse, na de recente degradatie.

Jeugdjaren bij Xerxes en Germinal
“Ik ben op 10-jarige leeftijd begonnen in de jeugd bij Xerxes, op het oude nostalgische complex, en speelde in de hoogste jeugdelftallen,” herinnert Marco Maus zich. Op zijn 14e maakte hij de overstap naar Germinal, een van de voorlopers van het huidige RVV Overschie. Op een bewonderenswaardige leeftijd van 16 jaar maakte hij zijn debuut in het eerste elftal.

Groei en positieverandering
Marco’s carrière nam verschillende vormen aan binnen het eerste elftal van RVV Overschie. “Ik begon als rechtsback, daarna rechts midden, vervolgens als verdedigende middenvelder, en uiteindelijk belandde ik op de positie van laatste man, waar ik tot op heden nog steeds speel,” legt hij uit.

Trainers en teamgenoten
Gedurende zijn loopbaan heeft Marco Maus de kans gehad om met opmerkelijke trainers en spelers samen te werken. Hij herinnert zich zijn vroege dagen onder trainer Joop Mom, die een hoog niveau als trainer had en vertrouwen in Marco stelde. Ook trainers zoals Dick Beek, Lou Corpeleyn, Robert Verbeek en Danny Mulder hebben hun stempel op zijn carrière gedrukt. Een bijzondere ervaring was het spelen met zijn zwager Maurice Hage, met wie hij het grootste gedeelte van zijn carrière heeft gedeeld.

Terugdenken aan de Beginjaren
Hoewel Marco Maus niet graag zegt dat vroeger alles beter was, verlangt hij toch soms terug naar de beginjaren bij het eerste elftal. Hij herinnert zich het goede niveau en de spelers met een topmentaliteit. Hoewel de huidige groep jongens anders is, geniet hij nog steeds van hun spel. Hij gelooft dat als sommigen van hen dezelfde mentaliteit en doorzettingsvermogen zouden hebben als de spelers van vroeger, ze op een hoger niveau zouden kunnen spelen.

Ambities en toekomst: Promotie is het doel
Met vol vertrouwen gaat Marco Maus zijn 32e jaar in het eerste elftal van RVV Overschie in. Na de degradatie naar de 5e klasse afgelopen seizoen, is zijn ambitie om met het team direct weer te promoveren ten koste van alles. Hij benadrukt dat de trainer, Melvin Luiten, ook dezelfde doelstelling heeft. Marco en zijn team willen het vertrouwen van hun trainer herstellen en zijn vastbesloten om het seizoen met veel enthousiasme te beginnen.

Hoogte- en dieptepunten: Promoties en degradaties
De hoogtepunten van Marco Maus’ carrière waren de twee promoties naar de tweede klasse onder trainer Harry Rusken. Hij beschrijft het team als een hechte groep met een combinatie van kracht, mentaliteit, voetbal en vriendschap. Het scoren uit dode spelmomenten was een specialiteit van het team.

De dieptepunten waren de twee degradaties naar de vijfde klasse, maar Marco gelooft dat een dieptepunt komend seizoen ook weer een hoogtepunt kan worden, zoals in 1997. Hij hoopt dat de geschiedenis zich herhaalt.

Voorbeeld en hobby’s
Voor Marco Maus is Paul Bosvelt altijd een voorbeeldvoetballer geweest. Hij bewondert Bosvelt om zijn mentaliteit, teambelang, doorzettingsvermogen en voetbaltalent.

Buiten het voetbal geniet Marco van zijn gezin. Hij heeft een zoon van 16, een dochter van 14 en een bijna 10-jarige dochter. Hij waardeert zijn vrouw enorm omdat ze hem al die jaren de ruimte heeft gegeven om te doen wat hij leuk vindt.

Trainer en jeugdvoetbal
Naast zijn spelerscarrière is Marco Maus ook jeugdtrainer bij RVV Overschie. Hij begon met de JO-9 en is geleidelijk aan doorgegroeid naar het trainer zijn van de JO-16, het elftal waar zijn zoon in speelt. Samen met zijn assistenten en een fantastische groep ouders is Marco MEGA TROTS op het team. Ze hebben een hecht team gevormd met inzet en mentaliteit, en dat heeft hun succes gebracht.

Dankbaarheid en ambities
Marco Maus is lovend over veel mensen in zijn leven. Hij is dankbaar voor zijn vrouw, kinderen, trainers, betrokkenen bij zijn jeugdelftal, vrijwilligers binnen de vereniging, vaste supporters en het bestuur. Hij bedankt iedereen en zijn ambitie blijft om te blijven spelen bij het eerste elftal zolang mogelijk, terwijl hij ook jeugdtrainer blijft.

Na zoveel jaren is dit slechts een beknopte samenvatting van alle periodes in Marco Maus’ voetbalcarrière. Hij hoopt dat hij niemand tekort heeft gedaan in zijn vermeldingen, en hij heeft genoten van iedereen met wie hij heeft samengewerkt en nog steeds geniet hij ervan.

Klik op rvv Overschie voor de laatste artikelen over de club.
Klik op rvv Overschie voor meer informatie over de club.