Marcel van der Kolk blij met team Dubbeldam JO9-1

0
172

Gaan voetbal en fi etsen samen? Absoluut wel: Dubbeldam JO9-1 bewijst dat die combinatie soepeltjes en succesvol kan verlopen. Het team van trainer Marcel van der Kolk gaat als de brandweer met de naam van sponsor Bike Store Dordrecht op de borst.

DORDRECHT – Eigenaar Jerry Stuurman van Bike Store Dordrecht is er trots op dat hij de sponsor is van het jeugdteam. ,,Met onze trendy fietsenwinkel tonen wij zo onze betrokkenheid bij de voetbalsport. Maar mijn rol is verder die van supporter, hoor. Alle credits voor de prestaties gaan naar het team en hun begeleiding.”

Marcel van der Kolk heeft de jonge voetballers onder zijn hoede. ,,Dubbeldam JO9-1is een bijzonder team’’, geeft hij aan. ,,Dit is alweer hun derde seizoen. Het zijn maatjes geworden. Dat kan je zien op het trainingsveld. Daar hebben ze vaak iets van een kluittje jonge leeuwtjes, die echter ook een gedaanteverwisseling kunnen beleven. Pas had ik alle spelers aan het begin van de training eindelijk een beetje stil en bij elkaar staan na het tien keer gevraagd te hebben. Op dat moment zag één speler een konijntje achterop het trainingsveld zitten. Zoef, weg waren ze weer…Arm konijntje.’’ Marcel vervolgt: ,,Maar ze kunnen ook grommen als echte leeuwtjes. In hun eerste seizoen denderde de ploeg als een geoliede machine over vrijwel alle tegenstanders heen in een rechte lijn naar het kampioenschap. Het plezier spatte er toen al af en je zag toen al dat er behoorlijk wat talent in zat.’’

Marcel laat zijn team de revue passeren. Sem is onze ‘Messi’, die rap schiet, onbevangen is en scorend vermogen heeft. En hij heeft er duidelijk plezier in. Amin, klasgenoot van Sem, heeft echt iets van Romario, de voormalig speler van PSV. Een echte spits, een goaltjesdief. Heerlijk stout en een heerlijk schot met links. Bij Jeremiah denk ik aan Ronaldinho, onze aanvalskracht op het middelveld. Wat een drive en talent. Hij kijkt altijd een beetje de kat uit de boom, maar dan stoeit hij lekker mee. Joep ontpopt zich als sterke verdediger. Die ben je niet zomaar voorbij. Je moet hem af en toe even bij de les houden, maar wat schiet hij dan hard met rechts. Brian is onze keeper. Met pet, fl inke handschoenen en een prima spelinzicht is ons doel in goede handen. Thijmen is weergaloos. Wat een energie, wat een positiviteit en vrolijkheid. Een genot voor het oog en ons slot op de deur middenachter. Pepijn, de zoon van Jerry, is onze tank, onze buffel. Hij bestrijkt met gemak de hele linkerfl ank en schiet even makkelijk met links en rechts, voorzet, op doel, maakt niet uit. Als hij hem goed raakt, zou ik bukken en als hij zijn sliding inzet, zou ik springen. Roan is onze clown, altijd een beetje gek doen. Hij is ook de grootste, met een verrassend hoge topsnelheid. Daarmee begint hij goed door te krijgen hoe hij de rechterflank moet dichthouden. Ik denk dat we hem ook steeds vaker op rechts diep zien gaan.

Door het kampioenschap van twee jaar geleden kwam Dubbeldam JO9-1 in de hoofdklasse. Dat was een nieuwe ervaring. ,,Ook wel eens verliezen, dat was wennen. Maar ze kwamen het seizoen prima door en er komt steeds meer voetbal in, zoals je dat zegt”. Constateert trainer Marcel. In het huidige seizoen was het aanvankelijk nog even zoeken naar de juiste opstelling, maar die is gevonden. ,,We trainen nu op positiespel, slimme opbouw en afmaken. Maar… oppassen dat het niet te serieus wordt. De kikkers hoeven niet altijd in de trainingsemmer. Winnen is leuk, plezier is belangrijk.”