Marc Verwei wil graag met kampioenschap afscheid nemen bij Terneuzen

0
182

TERNEUZEN – Waar het in de voorbereiding verre van vlotjes verliep, daar is gaandeweg de machine bij v.v. Terneuzen aardig op stoom gekomen. Inmiddels is de ploeg koploper in de 3e Klasse A en ligt het op koers voor de titel. Het zou voor Marc Verwei (28) een gedroomd afscheid zijn van de club waar hij, met uitzondering van een uitstap naar RBC Roosendaal, altijd speelde. De middenvelder is verhuisd naar Rotterdam en gaat op zoek naar een club dichterbij zijn nieuwe thuis.

 

“Inderdaad, met pijn in het hart maar logistiek gezien is dat wel de enige optie. Momenteel rijd ik nog heen en weer tussen Rotterdam en Terneuzen om te trainen en wedstrijden te spelen. Maar dat is natuurlijk verre van ideaal. Toch is het wel dubbel omdat we op dit moment echt heel goed bezig zijn als ploeg. Dus is me er heel veel aan gelegen om het hier op de mooist mogelijk manier af te sluiten en dat zou toch wel met een kampioenschap zijn uiteraard.”

Verwei heeft gedurende dit seizoen met name de jonge garde in de selectie een behoorlijke omslag zien maken. “We zijn nu echt een collectief geworden en een lastig te bespelen ploeg. In het begin hebben de trainer Hubert en Tom de boel even flink op scherp gezet en de jonge gasten een spiegel voor gehouden. In de senioren spelen is toch wel even wat anders dan bij de jeugd. Dat hebben ze goed opgepikt en sindsdien is het alleen maar beter gaan draaien. Iedereen is bereid om voor elkaar de vuile meters te maken en dat werpt zijn vruchten af.”

Met een vrije rol pendelt de vormgever tussen middenveld en aanval en zwerft hij over het veld. Een rol die hij dus kan vervullen, omdat andere ook veel meters maken. “We zijn dynamisch en hebben veel voetballend vermogen. Er is een goeie klik met Devano Riemens en Jeremy Noa op het middenveld. En met Sinan Coban hebben we voorin een prima aanspeelpunt. Achterin geven we weinig weg en daardoor groeit het vertrouwen. Dat zie jij over de gehele lijn terug en ook de wissels doen het prima als ze erin komen. Ik had wel het gevoel dat we een prima selectie hadden, maar dat we zo’n groei zouden doormaken dat had ik niet durven dromen.”

De nieuwe inwoner van Rotterdam is overigens wel blij dat het seizoen weer op gang is gekomen, nadat het weer vanwege corona had stilgelegen. “Het zou extra klote zijn geweest als ook dit seizoen vroegtijdig was afgebroken. Zo had ik mijn tijd bij Terneuzen niet willen eindigen. Het is nu ook best pittig om steeds te pendelen tussen Rotterdam en Zeeuws-Vlaanderen, maar ik heb besloten om het seizoen hier af te maken. En dan wil ik dat met de hoofdprijs doen ook. We hebben al een periodetitel, dus een toetje hebben we al. Maar als we promotie kunnen realiseren zonder nacompetitie zou dat natuurlijk het allermooiste zijn. Stoppen op het hoogtepunt, voor mij dan toch in elk geval.”

Wat hij dan daarna gaat doen, daarvoor is het nu nog te vroeg om over na te denken. “Helemaal stoppen ga ik niet doen denk ik. Want ik voetbal al mijn hele leven en dat zou ik best missen. Ik heb ook wat vrienden in Breda wonen, dus misschien is dat een optie maar daar ben ik nog niet mee bezig. Nu telt alleen Terneuzen. Want hoewel we goed op weg zijn, moeten we wel de vorm zien vast te houden. Koploper worden was al een flinke klus, het nu afmaken is misschien nog wel lastiger. Maar we gaan er met zijn allen wel vol voor in elk geval.”

Klik op VV Terneuzen voor het laatste artikel van de club.