Marc de Bijl gelooft in betere tijden met piepjong Kerkwijk

0
154
Qua prestaties verliep het seizoen 2017/2018 voor Kerkwijk dramatisch. Het vlaggenschip van de zaterdagclub eindigde laatste in de vierde klasse, maar toch is men bij de dorpsclub optimistisch over de kansen van dit jaar. “Het is tijd om te oogsten.”

Kerkwijk-trainer Hans van Gameren staat bekend als een energieke en positieve man. In zijn eerste jaar als hoofdcoach van de dorpsclub eindigde hij als laatste in de vierde klasse, maar toch schreef hij op de site van de geel-blauwen een opbeurende boodschap voor zijn spelers. ‘Mijn oprechte complimenten voor de geweldige trainingsopkomst, dank voor jullie medewerking, inzet en aanwezigheid dit voetbalseizoen. De fundering ligt er, nu moeten we gaan bouwen’.

Het is een boodschap waar elftalleider en clubman Marc de Bijl vierkant achter staat. “Hans is een goede vent en een goede trainer. Hij weet de groep te motiveren en samen met hem proberen we de sfeer erin te houden ondanks onze laatste plaats. We spelen komend seizoen wederom in de vierde klasse en geloven in betere tijden. Er zijn heel veel jonge talenten doorgebroken die zich mogen bewijzen.”

Marc de Bijl (41) loopt al sinds zijn vijfde bij Kerkwijk rond en speelde achttien jaar in het eerste team van de club. Altijd als spits, soms in noodgevallen als laatste man. “Ik scoorde gemiddeld 25 goals per seizoen en we hadden een gouden generatie waarmee we zelfs bijna de tweede klasse behaalden.”

Iedereen vloog vanwege relaties en banen na hun voetballoopbaan uit over het land, maar De Bijl bleef altijd actief bij Kerkwijk, ‘zijn’ club. “Vanaf mijn zestiende was ik al jeugdtrainer bij Kerkwijk, daarna werd ik wedstrijdsecretaris en later bestuurslid. Vervolgens werd ik trainer van het tweede team en nu ben ik al een tijdje elftalleider.

Ik ben verliefd op het spelletje en ook gek op Kerkwijk. We hebben een geweldige club met een mooie accommodatie, gouden vrijwilligers en de sfeer is hier goed. Hopelijk gaat het vanaf dit seizoen ook de goede kant op met de prestaties van ons eerste team.”