Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In dit artikel maken wij kennis met de ploeg.

Introductie
Als jonge studenten begon de groep met voetbal en de naam de Trekkers, wat een vereniging dingetje is. “Aan het begin waren er wat klassieke fouten zoals een ingooi vanaf de achterlijn en geen vlagger omdat niemand wist hoe het moest. We kunnen nu wel zeggen dat wijsheid en talent met de jaren komt! Uiteindelijk waren we wijzer en ouder, met alles wat daar bij hoort en zijn we met het gehele team overgestapt naar Steeds Hooger. Dat is de oudste Rotterdamse amateurclub met een bruine kantine en destijds nog maar één veld. Afgelopen jaar zijn we met de club verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Melanchtonweg en ziet het er super professioneel uit.”

Het team blinkt vooral uit in optimisme. “Bij een verlies van 9-1 wordt toch minstens één keer genoemd dat we eigenlijk wel echt beter waren, maar dat zij nou eenmaal een goede spits hadden. Van de 12 jaar hebben we 11 jaar in de onderste klasse geparadeerd met een uitstapje naar de vierde klasse. Dit kwam de sfeer en ons optimisme niet ten goede dus hadden we maar snel weer degradatie aangevraagd.”

Speciale speelsters
Er is genoeg diversiteit te vinden bij de dames. “We hebben een aantal moeders die het voor elkaar hebben gekregen om twee keer per week weg te kunnen. Wat internationals (want die zijn altijd gewoon heel goed) en kleine donders die de tegenstanders gek maken op het middenveld. Ook nog wat beukers die proberen om de beste spelers van de tegenstander te vloeren, een topkeeper die staat te gillen tussen de palen en nog wat dames die nou eenmaal geen talent hebben maar wel heel lief en leuk zijn! Genoeg diversiteit!”

Hoogte- en dieptepunten
Het team heeft ook wat hoogte- en dieptepunten samen beleefd. “Als we een hoogtepunt moeten benoemen dan is het wel dat we onze eerste competitiewedstrijd dit seizoen hebben gewonnen! Als dieptepunt is dat in het nieuwe complex er individuele douchecabines zijn en die echt super saai zijn. We douchen dan ook liever met de deuren open!”

Top drie
Dit seizoen hebben de dames van Steeds Hooger doelen gesteld. “Voor het eerst in de historie van onze ploeg hebben we samen met onze nieuwe trainers een doel bepaald: eindigen in de top drie! Werd wel wat vereenvoudigd nu de competitie is gesplitst en we met zes in een poule zitten. Driehoekjes, plan voor de corners, een penaltynemer aanwijzen, in de voeten spelen, beter aannemen, communiceren in het veld, trainen op positie, leren vlaggen, trainen op buitenspel. We proberen van alles en gaan het wel zien!”

Binnen en buiten het veld gezellig
De dames hebben het altijd binnen en buiten het veld super gezellig. “We hebben inmiddels meer dan 50 speelsters in onze database en nog steeds meiden in het team die vanaf oprichting meespelen. We zijn een mooi team met veel verschillende persoonlijkheden, maar aan het eind van de wedstrijd is iedereen trots op elkaar en drinken we samen een biertje. Naast het veld hebben we onze maandelijkse trekker borrels en gaan we jaarlijks op teamweekend. Verder willen we nog graag onze nieuwe trainers Roos en Iris in het zonnetje zetten. Met hen komen we naar de top!”

Wij wensen Steeds Hooger Dames 2 veel succes dit seizoen!

Klik op Steeds Hooger voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Steeds Hooger voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

RKVV Roosendaal MO15-1 gaat voor het hoogste haalbare!

Vandaag spreken we met Michel Gremmen; trainer/leider RKVV Roosendaal Meiden onder 15-1. Dit gezellige damesteam is door jaren heen...

Eliza Umans: van speelster naar trainster bij VVOG

Eliza Umans stopte op 21-jarige leeftijd met voetballen bij VVOG. “Ik raakte het plezier kwijt”, vertelt Umans. De oud-speelster...

Cluzona Dames 1 kent elkaar door en door!

Cluzona Dames is 1 is een gezellig en jong team dat graag presteert in de eerste, tweede maar ook...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.