Maak kennis met HetTeamVanJos

Vandaag maken we kennis met het derde elftal van vv Alexandria’66, of beter bekend als HetTeamVanJos! Bob Joore is een speler van dit vriendenteam en vertelt graag meer over de ploeg.

Bob Joore is 22 jaar en studeert de MSc Marketing Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. “Daarnaast ben ik groot Feyenoord-fan en voetbal ik zelf bij het derde elftal van vv Alexandria’66, oftewel HetTeamVanJos.” 

HetTeamVanJos is een vriendenteam dat ontstaan is op de middelbare school in 2017, het Emmauscollege. “We hadden  een aantal jongens die in selectie-elftallen door de hele regio speelden. Die waren daar eigenlijk wel klaar mee en wilden voornamelijk (weer) het plezier hebben in het spelletje. We hebben een elftal geformeerd dat uiteindelijk op een prima niveau is gaan spelen, terwijl we ook het plezier weer terug hebben gevonden.”

Traject van anderhalf jaar
Volgens Joore heeft het hele “traject” tot het vormen van het team anderhalf jaar geduurd. “En dan bedoel ik vanaf het moment dat het spreekwoordelijke balletje opging tot het moment dat we met elkaar op het veld stonden. Verder heeft Jos, vader van Dylan, hier ook een grote rol in gespeeld qua zaken die geregeld moesten worden. Denk hier bijvoorbeeld aan over- en inschrijvingen.” 

Memorabele momenten
HetTeamVanJos bestaat al een tijdje en heeft ook vele memorabele momenten beleefd. “We hebben de KNVB-beker in 2019 gewonnen en waren dat jaar ook het “Team van het jaar” geworden op de club. Verder hebben we gespeeld in een promofilmpje van KPN (wat helaas door corona nooit meer gepubliceerd is), een super teamweekend in 2020 beleefd, de vele feesten op de club kunnen we niet vergeten en de immer gezellige donderdagavonden met Rini in de kantine!”

Doelen
Het doel van HetTeamVanJos is om zo hoog mogelijk te eindigen, waarbij iedereen tevreden blijft en de sfeer ook goed blijft. Soms is dat toch wel lastig. “Het maakt het soms erg lastig als we als vriendenteam zijnde, zo goed mogelijk willen presteren. Denk dan aan wisselbeleid. Daar moet je dan soms keuzes in maken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in de 70e minuut 0-1 achter staat en je de topspits eruit moet wisselen voor iemand met twee linkervoeten om de speeltijden gelijk te houden. Dat is dan zeker een lastige afweging om te maken. Toch proberen wij iedereen tevreden te houden en zorgen we er gezamenlijk voor dat de sfeer goed blijft.”

Huidig seizoen
Inmiddels heeft de ploeg drie bekerwedstrijden achter de rug. “We wonnen er één, speelden één keer gelijk en verloren er één, waarbij het goed is om te vermelden dat we tegen een team dat derde klasse speelt, gelijk speelden. Verder is er zowel een stijgende lijn met betrekking tot het spel als de resultaten te zien.”

Vooruitblik op het seizoen
Bob Joore heeft veel vertrouwen in het team voor dit seizoen. “Nadat we tweede zijn geworden in onze bekerpoule, kijken we vol goede moed naar de competitie. Een klassering in de bovenste helft van de ranglijst is denk ik een mooi doel voor dit jonge elftal. Mits iedereen fit blijft natuurlijk.”

Volg @HetTeamVanJos op Instagram voor meer geweldige content en informatie!

Wij wensen HetTeamVanJos veel succes dit seizoen!

Klik op vv Alexandria’66 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op vv Alexandria’66 voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Maak kennis met Steeds Hooger Dames 2

12 jaar geleden begonnen als de Trekkers bij RSV Antibarbari en beter bekend als Steeds Hooger Dames 2! In...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.