Lorenzo Boudewijns is trots op terugkeer bij zijn Boeimeer

Een oude bekende keert komend seizoen als hoofdtrainer terug op sportpark Heksenwiel. Lorenzo Boudewijns hoopt met het volledig gerenoveerde team van Boeimeer 1 een mooie start te maken in de zaterdag vierde klasse.

Na drie seizoenen Molenschot was Lorenzo Boudewijns toe aan een nieuwe uitdaging als hoofdtrainer. De groei van het zaterdagvoetbal sprak de Bredanaar erg aan en toen bekend was dat ‘zijn’ Boeimeer op die dag ging spelen, wist Boudewijns dat dit zijn kans was. “Ik heb altijd bij Boeimeer gevoetbald, heb er alle jeugdteams doorlopen en debuteerde ooit als vijftienjarig ventje in het eerste”, zo haalt hij herinneringen op. “Mijn trainerscarrière begon ik na mijn spelersloopbaan bij Boeimeer 2 en ik ben er trots op dat ik nu terugkeer bij deze mooie club als hoofdtrainer”, aldus Boudewijns.

VEEL TALENT
Op de achtergrond kreeg Boudewijns mee dat het zijn oude cluppie niet al te best verging de laatste jaren. “Afgelopen seizoen had het eerste structureel te weinig spelers en de trainingsopkomst was dramatisch. Dat doet pijn, want Boeimeer is een grote club met een fraai sportpark. Ik ben blij met de keuze om op zaterdag te gaan spelen en erg enthousiast om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Er loopt enorm veel talent rond bij Boeimeer. Sommige jongens stopten of verkasten naar andere clubs omdat ons eerste op zondag speelde, dat verandert nu dus. Voor hen wordt nu een onzichtbare drempel tussen de junioren en senioren weggenomen en daardoor kunnen zij zich blijven ontwikkelen. Ikzelf was dus vijftien jaar toen ik mijn debuut mocht maken in het eerste van Boeimeer en ik voel nog de trots, energie en liefde voor de sport die ik toen voelde.”

PASSIE EN RESPECT
Boudewijns staat bekend als een goede en ook strenge trainer, die zijn elftal wil motiveren. “Bij Boeimeer 1 was er de laatste jaren veel gezeur, maar in mijn team zal er geen plaats zijn voor ego’s. We zijn één team en met veel plezier, passie en respect voor de sport willen we elke zaterdag een mooie wedstrijd spelen.” Achter de schermen is Boudewijns de laatste weken flink bezig geweest om een representatief elftal op de been te brengen en hij is tevreden over de groep die er vanaf augustus staat.

“Jongens uit andere elftallen zijn weer bereid om voor het eerste te gaan spelen en er zijn ook spelers van andere verenigingen die terugkeren bij Boeimeer”, zegt hij. “De hele club moet een boost krijgen door de nieuwe start die we maken.”

De trainer hoopt dat Boeimeer wordt ingedeeld in een competitie met veel lokale tegenstanders. “Hopelijk komen we terecht in een poule met tegenstanders als Oosterhout, The Gunners en Baronie zaterdag. Vroeger was het niveau in het zaterdagvoetbal dramatisch, maar dat is veranderd. Ik denk dat we vol aan de bak moeten en formuleer nog geen doelstelling. We zullen zien waar we eindigen.”

Met Molenschot speelde Boudewijns altijd op zondag. Wat gaat hij nu voortaan doen op de tweede dag van het weekend? “Lekker genieten met mijn gezin”, zegt hij. “Maar ik sta ook regelmatig bij Molenschot langs de lijn. Het is een fantastische club, waar ik graag ga kijken.”

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

SteDoCo-aanvaller Everon Pisas naar SC Feyenoord

Everon Pisas vertrekt na dit seizoen naar SC Feyenoord. De 28-jarige aanvaller speelt momenteel nog voor SteDoCo, maar heeft...

Braziliaanse spits blijft bij RBC Roosendaal

Zé Lucas, de Braziliaanse spits van RBC, speelt ook volgend seizoen in Roosendaal. De 28-jarige aanvaller, die inmiddels al zes...

Frans van Helvoirt ziet stabieler MVV’58

Frans van Helvoirt was al eerder in beeld om trainer te worden van MVV’58, maar afgelopen zomer kwam het...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.