Lois Hofman hoopt met DKS’17 weer naar 3e Klasse te gaan

0
342
GVDB3956- VJZVLNJ2023

Ze voetbalde tot haar twaalfde tussen de jongens bij v.v. STEEN, waarna ze overstapte naar JVOZ. Na twee jaar in een samenwerking te hebben gespeeld bij JVOZ/ Sparta Rotterdam keerde ze in 2017 terug naar Zeeuws-Vlaanderen om er bij het samenwerkingsverband DKS’17 te gaan voetballen. Plezier, gezelligheid en toch sportief bezig zijn met vriendinnen heeft nu prioriteit.

“De tijd bij JVOZ en ook in de samenwerking met Sparta Rotterdam was heel leerzaam en ook wel leuk natuurlijk. Maar wel een hele investering qua tijd, zeker die laatste twee seizoenen waarin we ook twee keer per week naar Rotterdam moesten om te trainen. Dat ging me op den duur toch wel tegenstaan en heb ik besloten om terug te keren naar Steen om voor DKS’17 te gaan voetballen. Het niveau was wel veel lager dan ik gewend was, maar dat nam en neem ik voor lief. Het gaat nu vooral om sportief bezig te zijn en om samen plezier te hebben met mijn vriendinnen. Want dat het bij DKS’17 gezellig is, dat is een voldongen feit. Jammer dat we dit seizoen uitkomen in de vierde klasse, want ik denk dat we eigenlijk prima thuishoren in de derde klasse. Maar dan moeten we een bredere selectie hebben en iedereen moet fit zijn. Alleen was dat afgelopen seizoen beiden niet het geval en is het voor nu even verstandig die stap terug te zetten.”

Hofman speelde altijd als centrale verdedigster, maar de laatste paar seizoenen is de aanvoerster vooral te vinden in een rol op het middenveld als vormgever. “In die centrale rol voel ik me wel prima thuis. Ik kan me zowel verdedigend als ook aanvallend laten gelden en mezelf veelvuldig inschakelen om het spel te bepalen. Dankzij mijn jaren bij JVOZ voetbal ik nu relatief makkelijk en kan ik mijn energie ook veel steken in het coachen van medespelers. Dat vind ik ook leuk om te doen en om dan op nog een andere manier van waarde te zijn voor het elftal.”

De pedagogisch medewerkster bij Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen kijkt tegenwoordig overigens ook verder dan puur het sportieve aspect. “Als ik voor het niveau wilde voetballen, dan had ik wellicht een andere keuze moeten maken. Maar mijn werk vraagt ook best veel en dan kan ik nu toch iets makkelijker dingen combineren. Werk en voetbal is nu goed in balans en ik ben onderdeel van een leuke groep meiden. Dat is me ook veel waard en ik hoop de komende tijd toch stiekem hier met deze selectie nog wat stapjes vooruit te maken. Het is wel zaak dat er dan zo regelmatig toch wat speelsters bijkomen. Enerzijds met kwaliteit om de groep te versterken, maar vooral ook om het aantal voetballende meiden binnen DKS’17 op peil te houden. Want gaandeweg zijn er toch ook wel afgehaakt om verschillende redenen. Het is wel zaak om aanwas te blijven krijgen, zodat je minstens twee teams in competitie kan houden.”

De afgelopen seizoenen was DKS’17 altijd wel actief in de derde klasse, waar het zelfs een paar keer dichtbij het kampioenschap en promotie was naar tweede klasse. Het afgelopen seizoen bleek echter een heel lastige. “We werden uiteindelijk zesde van de negen teams en toen hebben we bekeken wat het beste zou zijn, ook op langere termijn. Daarop is besloten om in te schrijven voor de vierde klasse. Ik realiseer me ook dat het, zeker als je jarenlang bij JVOZ actief bent geweest, wennen wordt aan nog een stapje omlaag qua sportief niveau. Maar voor mij draait het daar niet langer om. Lekker trainen, fit blijven én er vooral veel plezier in hebben. Dat is wat nu telt. En mochten we uiteindelijk daarmee weer in derde klasse uitkomen, dan zou dat helemaal geweldig zijn.”

Klik op DKS’17 voor de laatste artikelen over de club.
Klik op DKS’17 voor meer informatie over de club.