Lesley Suijkerbuijk wil kampioen worden met RSV

0
140

Tweemaal promoveerde Lesley Suijkerbuijk (25) met RSV via de nacompetitie naar de vierde klasse. Dit seizoen hoopt de rechtsback dit kunststukje te herhalen, maar dan als kampioen. In 2006 werd RSV uit Rucphen voor het laatst kampioen. “Ik herinner me de spannende wedstrijd en het feest na afloop nog erg goed”, zo vertelt Lesley Suijkerbuijk.

Het is inmiddels al twaalf jaar geleden dat de blauw-witten de titel in de wacht sleepten als vijfdeklasser, maar de clubman kan zich de dag nog goed voor de geest halen. “Ik speelde in de jeugd bij RSV en weet nog dat het hele dorp was uitgelopen voor het kampioenschap. Waarom ik dat nog zo goed weet? Omdat we als club hierna geen titel meer hebben gepakt”, verklaart Suijkerbuijk.

Dit seizoen kunnen Suijkerbuijk en zijn kameraden ervoor zorgden dat de prijzenkast in Rucphen kan worden aangevuld. Na het kampioenschap in 2006 schommelde de Rucphense Sport Vereniging heen en weer tussen de vierde en vijfde klasse. Momenteel komen de blauw-witten uit op het laagste niveau, nadat de club vorig jaar degradeerde. Sinds zijn zeventiende maakt Suijkerbuijk onderdeel uit van RSV 1, dat volgens hem een echt vriendenteam is. “We kennen elkaar als spelers door en door en werken voor elkaar in het veld. Dat maakt ons sterk als team. Het is zonde om met RSV uit te komen in de vijfde klasse en kampioen worden is geen makkie. Gelukkig doen we het wel erg goed en spelen we mee om de titel.”

Suijkerbuijk is de vaste rechtsback in het team van Marco Klijs. Hij richt zicht vooral op zijn verdedigende taken en bemoeit zich niet te veel met de aanvallen van RSV. “Ik probeer mijn mannetje een slechte wedstrijd te bezorgen. Soms stoom ik op via de rechterflank voor een voorzet, maar die momenten in een duel zijn schaars”, lacht hij. Volgens Suijkerbuijk, die ook al een paar jaar jeugdtrainer is bij RSV, vormt het team van Klijs een hecht collectief dat moeilijk te kloppen is. “Over het algemeen beschikken onze spelers over een goede conditie en veel wilskracht. We zijn goed genoeg om dit jaar te promoveren.” Gaat RSV dan eindelijk weer eens kampioen worden? “Ik denk dat het mogelijk is. Maar als we het redden via de nacompetitie bouwen we ook een groot feest bij RSV, dat is zeker.”