Lekvogels vindt in voormalig jeugdtrainer Martijn Verkerk opvolger voor Ton Delfgou

0
153

Voor de invulling van de trainersvacature voor het volgend seizoen zocht vierdeklasser Lekvogels het niet extern, maar keek de club uit Lexmond in eigen keuken. En zo kwamen de ‘Vogels’ op een opmerkelijke keuze uit, want als opvolger van Ton Delfgou is voormalig jeugdtrainer Martijn Verkerk aangesteld.


De voorbeelden zijn niet legio van trainers die eerst in de opleidingssfeer binnen een club hebben gewerkt om vervolgens door te schuiven naar de hoofdmacht. Bij Lekvogels was men er echter in dit voortijdig gestopte seizoen snel uit: voor de opvolging van Ton Delfgou, die bij de bekendmaking van zijn vertrek aangaf dat hij voor een sabbatical heeft gekozen, werd gekeken naar wat er in eigen gelederen op sportpark Het Bosch aan keuzemogelijkheden was.

En zo viel, minder verrassend dan het van de buitenkant misschien wel leek, het oog van de technisch verantwoordelijke mensen binnen Lekvogels het oog op Martijn Verkerk. De inwoner van Nieuwegein, met een trainersverleden bij HSSC’61 en Delta Sport’55, was immers al twee seizoenen lang werkzaam in de opleiding van Lekvogels waar hij JO19 onder zijn hoede had. ,,Martijn kent de club en weet welke jeugd er naar de selectie kan doorstromen’’, was de verklaring van voorzitter Jan de Jong, die onlangs de samenwerking op voetbaltechnisch gebied met eredivisionist FC Utrecht kon begroeten.

Cultuur
De aanstelling van Verkerk werd door Lekvogels dan ook bestempeld als een logische stap, omdat de oefenmeester in de tijdspanne dat hij binnen de club werkzaam is inmiddels een heel goed beeld heeft van het materiaal waarmee hij kan werken. ,,Martijn is met zijn visie en gedrevenheid voor het voetbal, zo denken wij, de goede keuze voor deze trainersfunctie. Bovendien heeft hij prima resultaten met JO19 gehaald en ook nog eens met voetbal dat wij graag willen zien’’, gaf De Jong namens het bestuur nog wat extra argumenten voor de gemaakte keuze.

Lintje voor Van Reeuwijk
In de recente lintjesregen was er ook een onderscheiding voor bestuurslid Jaap van Reeuwijk van Lekvogels. Burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden zette Van Reeuwijk in de spotlights vanwege zijn verdiensten voor de samenleving in Lexmond. Ook Lekvogels kan altijd op hem rekenen. Inmiddels is Jaap van Reeuwijk ruim veertig jaar lid van de vereniging, waar hij ooit een begenadigd voetballer van de hoofdmacht was. Daarnaast was hij consul en vicevoorzitter en momenteel als bestuurslid en verantwoordelijk voor de sponsorzaken. Ook het beheer van de velden en terrein valt onder zijn verantwoording. Daarnaast is Van Reeuwijk al jarenlang voorzitter van  supportersvereniging “de Vrienden van Lekvogels”. Zijn inbreng is daarom niet weg te denken binnen de club én het dorp, waar hij een hoveniersbedrijf runt.

Klik hier voor meer artikelen over Lekvogels.
Klik hier voor meer informatie over Lekvogels.