Lekkerkerk wint na sterk slot bij De Alblas

0
108

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen De Alblas op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op Sportpark Souburgh in Alblasserdam. Lekkerkerk was daar al een beetje bekend want de eerste wedstrijd van het seizoen was ook al op hetzelfde sportpark gespeeld tegen de andere vereniging aldaar, Alblasserdam. De belangen waren vooraf wel duidelijk. Beide ploegen stonden na zeven wedstrijden op zes punten. De winnaar zou goeie zaken doen en zou in de buurt kunnen komen van de grote middenmoot van de competitie. De verliezer zou voor even pas op de plaats moeten maken.

Lekkerkerk begon behoorlijk aan de wedstrijd en kon via de bedrijvige aanvoerder Bart Sterrenburg een aantal keren goed doorkomen op de helft van de thuisploeg. Toch bleef het achterin bij Lekkerkerk bij tijd en wijle een beetje onzeker en kreeg ook de thuisploeg een paar mogelijkheden. Bij die kansen voor de thuisploeg was de weer sterk keepende Robin Schiedon een flinke sta in de weg voor De Alblas. In de twaalfde minuut kwam Lekkerkerk weer gevaarlijk door op de helft van de thuisploeg. Na een mooie aanval kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van de mee opgekomen Mike van Gent. Mike schoot de bal venijnig met een volley op het doel van de keeper van de gastheren. De poging van Mike was de keeper te machtig, de bal vloog via de vingertoppen en de onderkant van de lat binnen. Zo had Lekkerkerk de gewenste vroege voorsprong in de wedstrijd. In de tien minuten na de 0-1 kreeg Lekkerkerk nog een paar grote kansen om de voorsprong te vergroten, maar helaas stond het vizier van o.a. de prima spelende Martijn de Jong nog niet op scherp. Van dichtbij was Martijn net niet rap genoeg om de 0-2 binnen te tikken. Vanaf het begin probeerde de thuisploeg via “kick and rush” voetbal het Lekkerkerk lastig te maken. In een aantal situaties had de verdediging van Lekkerkerk het daar behoorlijk lastig mee. In het laatste kwartier voor rust werd de thuisploeg daar steeds gevaarlijker mee. Toch leek Lekkerkerk de rust te halen met een 0-1 voorsprong, want bij de ontstane kansen voor de thuisploeg bleef Robin Schiedon goed keepen. In de laatste drie minuten voor rust echter kantelde de wedstrijd volledig. In de 42e minuut kreeg de voor rust matig spelende Tristan de Bruijn een strafschop tegen. Vele toeschouwers gaven na afloop aan dat de sliding van Tristan ruim buiten het strafschopgebied was, maar de dienstdoende arbiter besloot toch een strafschop te geven. Op de strafschop moest ook Robin Schiedon helaas het antwoord schuldig blijven. Door deze 1-1 was Lekkerkerk even helemaal de kluts kwijt. Na slordig balverlies op het middenveld lag het een minuut later helemaal open in de Lekkerkerkse verdediging en kon één van de snelle spitsen van de thuisploeg alleen op de Lekkerkerkse keeper af gaan. De aanvaller van De Alblas wist wel raad met deze grote kans en zo stond in de 43e minuut ineens 2-1 voor de thuisploeg. Een paar minuten later floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van de eerste helft.

In rust besloot trainer Marc van der Zee in te grijpen en wisselde twee spelers van Lekkerkerk. Spits Pieter Otten en laatste man Kevin van Gent werden ingebracht. Met het inbrengen van spits Pieter Otten wilde Lekkerkerk nadrukkelijker op de helft van de thuisploeg gaan spelen om zodoende nog een resultaat mee naar huis te kunnen nemen. De wissels pakten goed uit want de thuisploeg probeerde nog wel via hetzelfde recept gevaarlijk te worden, maar achterin was het bij Lekkerkerk na rust een stukje beter en was er meer rust. Ook Tristan de Bruijn ging gelukkig voor hem en voor Lekkerkerk weer beter spelen. De Alblas kreeg dus in de eerste 40 minuten na rust geen grote kansen meer. Lekkerkerk daarentegen ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Na een paar kleinere kansen gemist te hebben, was het in de 73e minuut dan toch zover. Na een kort genomen vrije trap kon de goed spelende Mark de Jager de bal in de ruimte tussen de laatste linie en de keeper van De Alblas neer leggen. Daar kwam Martijn de Jong als een duiveltje uit een doosje inlopen en kopte de bal onhoudbaar achter de keeper van de thuisploeg. Met nog ruim een kwartier op de klok was het dus weer gelijk. In het vervolg ging Lekkerkerk vol voor de winst. In de 78e minuut leek Martijn de Jong de 2-3 binnen te schieten. Helaas belandde zijn poging, na goed voorbereidend werk van Senna van den Bosch, op de binnenkant van de paal. De bal ging er net niet in. Een minuut later probeerde de goed ingevallen Pieter Otten met een hard schot van net buiten het strafschopgebied de keeper van De Alblas te verschalken. De poging van Pieter werd echter prima gepareerd en naast getikt. In de 83e minuut kwam toch de beloning voor de hardwerkende ploeg uit Lekkerkerk. Spits Pieter Otten speelde zich prima vrij en poogde wederom om de keeper van de thuisploeg met een hard en bekeken afstandsschot te verschalken. Nu had Pieter meer succes en vloog de bal prachtig in het doel. De keeper van de thuisploeg moest nu het antwoord schuldig blijven. In het de laatste zeven minuten en de uiteindelijke zes minuten extra tijd kreeg Lekkerkerk een paar prima mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de precisie ontbrak na een slopende wedstrijd op een zeer zwaar veld. De thuisploeg probeerde met een slotoffensief nog een punt over te houden aan de wedstrijd. Lekkerkerk streed met alle middelen om de overwinning over de streep te trekken. Er was nog één grote redding van keeper Robin Schiedon nodig. Robin kon nog net zijn hand achter een hard schot krijgen. Via zijn hand en de lat kon de bal, gelukkig voor Lekkerkerk, weggewerkt worden. Na 96 minuten floot de scheidsrechter uit Kaatsheuvel voor einde wedstrijd met 2-3 op het scorebord.

Lekkerkerk speelde een redelijke eerste helft waarin het na twaalf minuten op 0-1 kwam. Toch was de verdediging onrustig en was het aan keeper Robin Schiedon te danken dat het pas in de laatste minuten voor rust mis ging. Na een mogelijk onterecht gegeven strafschop en een snelle uitbraak na slordig balverlies stond het in de rust 2-1 voor de thuisploeg. Na rust straalde Lekkerkerk uit dat het geen genoegen nam met de achterstand en door goeie goals van Martijn de Jong en Pieter Otten werd de stand omgebogen naar 2-3. Vooral na de 2-2 werd het geloof in een goed resultaat zichtbaar en werd er tot het laatst gestreden voor de uiteindelijk verdiende drie punten. Volgende week heeft Lekkerkerk een rustweekend. Op 23 november wacht de uitwedstrijd tegen VVAC in Ottoland. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark VVAC aan de Bloklandsekade 2 en begint om 15.00 uur.albla