Lekkerkerk wint met 1-0 van DRL na goeie 2e helft

0
118

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de thuiswedstrijd tegen DRL (De Rotterdamse Leeuw) op het programma. Twee seizoenen geleden zat de Rotterdamse ploeg ook bij Lekkerkerk in de competitie. Het bleek in seizoen 2016-2017 een lastige tegenstander voor de thuisploeg, thuis werd gelijkgespeeld en uit helaas met 1-0 verloren. Door die nederlaag zag Lekkerkerk het kampioenschap in dat jaar in rook op gaan. Gelukkig werd door een sterke nacompetitie alsnog promotie naar de derde klasse bereikt. Ook DRL ging in dat seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse. Vooraf waren de belangen duidelijk. Lekkerkerk stond met drie punten één punt achter bij DRL.

In de eerste tien minuten begon Lekkerkerk redelijk aan de wedstrijd. De bedrijvige Bart Sterrenburg leverde in de tweede minuut een goeie voorzet af. Pim Molenaar ging vol voor de bal, maar dat deed de keeper van de bezoekers ook. Het gevolg was dat zowel Pim als de keeper groggy op het veld bleven liggen. Gelukkig kon verzorger Rien Pols Pim Molenaar weer oplappen en kon Pim door in de wedstrijd. Ook de keeper werd weer opgelapt. Na de mogelijkheid voor Pim kreeg Lekkerkerk gedurende de eerste helft nog een paar mogelijkheden, vooral uit corners, via de goed spelende aanvoerder Tristan de Bruijn en Alex Velsink. Helaas werden de kopkansjes niet omgezet in doelpunten.

Helaas zakte het niveau van de beide ploegen in de loop van de eerste helft naar een matig peil. Lekkerkerk was nog één keer dicht bij een doelpunt, maar de Bart Sterrenburg werd afgefloten voor buitenspel. DRL kon in de eerste helft slechts één keer gevaarlijk worden, na een slippertje in de verdediging van de thuisploeg werd de bal, gelukkig voor Lekkerkerk, naast geschoten. De rust werd bereikt na zeven minuten blessuretijd met de brilstand nog op het scorebord.

De tweede helft begon Lekkerkerk vanaf het beginsignaal voortvarend. Vanaf het begin werd DRL vastgezet op eigen helft. Vooral de goed spelende Bart Sterrenburg was zijn directe tegenstander veelvuldig de baas. Ook de rest van Lekkerkerk ging beter spelen in de tweede helft. De verdediging stond  zijn mannetje en gaf zo goed als niets meer weg in de tweede helft. Lekkerkerk kreeg een aantal beste kansen om de wedstrijd open te breken maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 65e minuut was het dan eindelijk zover. Een goede combinatie tussen Bart Sterrenburg en Alex Velsink leverde een puike voorzet op van Alex. Spits Hamid Sarrafzadeh kon de bal bij de tweede paal binnenkoppen. De bal verdween mooi in de bovenhoek.

Na deze goal bleef ploeg de bovenliggende partij en creëerde het ook nog een aantal grote kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Echter door o.a. goed keeperswerk van de DRL-keeper en gebrek aan koelbloedigheid bij de Lekkerkerk-spelers wilde de tweede goal niet vallen. Zo bleef het tot aan het eindsignaal spannend. DRL probeerde vanaf de 85e minuut nog een soort alles of niets offensief te spelen. Daarbij werd het één of anderhalve keer gevaarlijk in het strafschopgebied van Lekkerkerk. Pim Molenaar kopte nog een gevaarlijke bal weg en keeper Robin Schiedon bleef in de spaarzame momenten dat hij in actie moest komen, de situatie meester. Na 96 minuten floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd en kon Lekkerkerk de eerste overwinning van 2018-2019 gaan vieren.

Lekkerkerk staat na zes wedstrijden met zes punten op de tiende plaats. Lekkerkerk had tegen DRL een redelijk begin in de eerste helft, maar gedurende die eerste helft zakte het spelpeil een stuk naar beneden. Een goeie tweede helft waarin de spelers van de thuisploeg alles gaven om de eerste overwinning binnen te halen, werd uiteindelijk terecht beloond. Een mooi doelpunt van Hamid Sarrafzadeh en ook nog een paar gecreëerde grote kansen leverden een verdiende winst op. Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen titelkandidaat DVO’32 in Vlaardingen. Toch zijn er altijd kansen in elke wedstrijd. Als Lekkerkerk het niveau van de tweede helft haalt en zoals altijd met beleving, inzet en strijd aan de wedstrijd begint is alles mogelijk. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het Sportpark DVO’32 aan de Marathonweg 75 in Vlaardingen.