Lekkerkerk wint 1e ronde nacompetitie van Gouda: 3-0

0
118

Gisteren speelde Lekkerkerk thuis de 1e wedstrijd van de nacompetitie tegen Gouda. Gouda was winnaar van de laatste periode in de 4e klasse E. Gouda was dus een ploeg die een goede reeks achter de rug had en een gevaarlijke ploeg voor Lekkerkerk zou kunnen zijn. Lekkerkerk had de laatste 2 wedstrijden in de reguliere competitie 4 punten gehaald en had dus ook wel vertrouwen getankt. Gedurende de nacompetitie staat de Lekkerkerkse ploeg onder leiding van Hans den Besten.

Lekkerkerk begon zeer gedreven aan de wedstrijd en zette de bezoekers vanaf het begin onder druk. Gouda werd de eerste 20 minuten op eigen helft vast gezet. Dat resulteerde in een groot aantal echte kansen. De 1e kans was voor spits |Kevin Liefhebber in de 3e minuut. Helaas miste zijn schot met links de benodigde kracht. Na deze 1e kans volgden er in rap tempo nog een aantal. Voorstopper Tristan de Bruijn kreeg bij 2 hoge ballen 2 kopkansen, maar tot ieders schrik gingen ook deze 2 kansen er niet in. Gouda kwam in die periode totaal niet van eigen helft af. Een prachtig afstandsschot van Brian Martens kwam via de binnenkant paal weer terug het veld in. De rebound van de gedreven spelende aanvoerder Pim Molenaar werd, zonder dat hij zelf wist, met een uiterste reflex door de keeper van Gouda over het doel gewerkt. Een goal voor de thuisploeg kon niet uitblijven. Toch kreeg Gouda in de 21e minuut een eerste kans na weifelend optreden in de verdediging bij Lekkerkerk. Keeper Schiedon maakte de kans onschadelijk. Ook een minuut later stortte Robin zich voor de voeten van een goudse aanvaller en kon ook die kans om zeep helpen. In de tegenaanval van Lekkerkerk bereikte Brian Martens met een mooie steekpass spits Kevin Liefhebber. Kevin omspeelde de keeper van Gouda en schoot beheerst binnen. Zo stond Lekkerkerk na 23 minuten op een verdiende voorsprong. NA de 1-0 ging Lekkerkerk wat meer achteruitlopen en daardoor kreeg Gouda de gelegenheid om meer op de Lekkerkerkse helft te voetballen. Doordat de Lekkerkerkse verdediging soms slordig was en niet altijd resoluut ingreep, kreeg Gouda meer kansen om op gelijke hoogte te komen. Door gebrek aan scherpte voor de goal van de Goudse spelers en veelal op het laatste moment ingrijpen van de Lekkerkerk-spelers bleef de doel van Robin Schiedon schoon. Lekkerkerk kreeg in het 2e gedeelte van de 1e helft genoeg mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar door het gebrek aan precisie bij vooral de laatste pass bleef het tot aan de rust 1-0. Na 48 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor einde van de 1e helft.

Na rust was hetzelfde spelbeeld als dat van het 2e gedeelte van de 1e helft te zien. Lekkerkerk was slordig en liep iets teveel achteruit en gaf Gouda daardoor het gevoel dat er nog wel een resultaat te behalen was in Lekkerkerk. In de omschakeling was de thuisploeg ook in de 2e helft te slordig om tot grote kansen te komen. Door een paar goeie ingrepen van de Lekkerkerkse keeper bleef het 1-0 voor de thuisploeg. Na 75 minuten kwam Lekkerkerk weer wat meer en gevaarlijker op de helft van de tegenstander. De voor Patrick Prevo ingevallen Stan Burggraaf wist alleen voor de keeper de bal niet in het doel te krijgen. Ook een kopbal van Alex Velsink uit een corner werd door de keeper van Gouda makkelijk gepakt.

In de 90e minuut werd het dan toch 2-0 door een doelpunt van de ingevallen Martijn de Jong. Na een prima assist van StanBurggraaf kon Martijn bij de 2e paal koel binnen tikken. Daarmee was de wedstrijd beslist en wist Lekkerkerk dat het volgende week weer vol aan de bak moet. In de blessure tijd scoorde de ijverige Bart Sterrenburg ook nog de 3-0 na weer een assist van Stan Burggraaf. Na deze 3e goal vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk boekte een verdiende overwinning maar heeft het zichzelf wel onnodig lastig gemaakt. In de eerste 20 minuten had de thuisploeg al op een riante voorsprong moeten staan. Na de 1-0 liep de Lekkerkerkse ploeg teveel achteruit en was slordig bij het creëren van echte kansen. Uiteindelijk werd het in de laatste minuten nog 3-0 na 2 prima doelpunten. Volgende week wacht de zware wedstrijd tegen de winnaar van CKC-VFC. Deze wedstrijd wordt door alle beslommeringen in de 4e klasse F pas komende woensdag gespeeld. De 2e thuiswedstrijd voor Lekkerkerk in de nacompetitie is komende zaterdag en begint om 14.30 uur.