Lekkerkerk verliest van effectiever Lopik

0
128

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde thuiswedstrijd van Lekkerkerk op het programma. De tegenstander van die dag was Lopik. De gasten hadden in de eerste vier wedstrijden vier punten bij elkaar gevoetbald. Lekkerkerk stond op drie punten na vier wedstrijden. Het belang vooraf was dus duidelijk. De winnaar kon naar boven kijken en de verliezer zou na vijf wedstrijden onderin blijven staan. De gasten uit Lopik hadden een grote schare toeschouwers meegebracht naar het complex aan de Tiendweg West.

Gelijke eerste helft

Lekkerkerk begon behoorlijk aan de wedstrijd en met gedrevenheid en met druk naar voren werd getracht om Lopik vanaf de eerste minuut af te jagen. Dat lukte in de eerste tien minuten prima. Lekkerkerk was dreigend via acties van buitenspelers Bart Sterrenburg en Senna van den Bosch. Grote kansen leverde dat niet echt op. Lopik bleek meer voetballend vermogen te hebben, maar desondanks kwamen de gasten maar sporadisch met gevaar op de helft van de thuisploeg. De in de eerst helft sterk spelende laatste man Kevin van Gent strooide in het eerste half uur met prima passes die net achter de laatste linie terecht kwamen. Lopik had zijn verdediging prima op orde waardoor er geen hele grote kansen kwamen voor Lekkerkerk.

De genoemde Kevin van Gent was in de twintigste minuut nog het dichts bij de 1-0. Zijn vrije trap werd bij via de vingertoppen van de keeper van Lopik via de buitenkant van de paal weg getikt. Lopik werd gedurende de eerste helft tweemaal gevaarlijk. In de 23e minuut konden Tristan de Bruijn en de prima spelende invaller-doelman Timo de Jongh samen een kans verijdelen. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Lopik nog een prima kans na een voorzet over de linkerzijde van Lekkerkerk. De kop kans werd dichtbij de tweede paal, gelukkig voor Lekkerkerk, net naast gekopt. Net daarvoor kreeg Lekkerkerk na een aanval over een paar schijven een mogelijkheid om de score te openen. Helaas kreeg Nils van Niekerk de bal vanaf de achterlijn niet goed teruggelegd op de inkomende Pim Molenaar. Zo werd de rust na 46 minuten bereikt met 0-0 op het scorebord.

Dominant Lopik

In de rust werden de niet geheel fitte Patrick Prevo en de geblesseerd geraakte Nils van Niekerk vervangen door Floyd Versluis en Martijn de Jong. De bezoekers uit Lopik probeerde wat meer op de helft van Lekkerkerk te spelen en werd daardoor ook dreigender. Hele grote kansen leverde dat niet op in de eerste tien minuten, maar Lopik was wel dreigender dan in de eerste helft. In de 55e minuut kwam Lopik weer gevaarlijk in het strafschopgebied. Na een fysiek duel op een meter of tien van de goal viel de bal voor de voeten van een Lopik-speler. Tristan de Bruijn probeerde met een sliding die bal nog weg te tikken, maar raakte daarbij ook de tegenstander. Die liet zicht gretig vallen en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Deze buitenkans werd nog bijna gepareerd door keeper Timo de Jongh, maar helaas voor Lekkerkerk waas de bal net te hard om hem uit het doel te duwen. Lekkerkerk ging niet bij de pakken neerzitten en ging vol op zoek naar de gelijkmaker.

Na een vloeiende aanval over Lekkerkerks linkerzijde werd de bal uiteindelijk door Mark de Jager prima teruggelegd op de instormende aanvoerder Pim Molenaar. Helaas was zijn inzet net te zacht, waardoor de keeper van Lopik nog net met zijn vingertoppen redding kon brengen. Een paar minuten later kreeg Alex Velsink een grote kans om de 1-1 binnen te schieten, maar ook zijn poging werd geen goal. Hij schoot vanuit een mooie positie de bal hard voorlangs. Weer een paar minuten later kreeg ook invaller Martijn de Jong een grote kans. Nu werd de bal met een grote teen van de lijn gewerkt en restte niet meer dan een hoekschop.

Het zat Lekkerkerk niet mee in het kwartier na de 0-1. Lopik loerde met de technisch vaardige aanvallers op een snelle counter om de wedstrijd in het slot te gooien. Die kans kwam in de 72e minuut. Aan de linkerzijde van Lekkerkerk werd een speler van Lopik de diepte ingestuurd. Die zette even aan en schoot vervolgens onberispelijk hard de bal in het dak van het doel. Na deze goal was de wedstrijd wel gespeeld. Lekkerkerk kwam nog één keer gevaarlijk door. Maar de kopbal poging van Pim Molenaar was niet hard genoeg om de keeper van Lopik het nakijken te geven. Lopik kreeg in de laatste tien minuten steeds meer ruimte en profiteerde daar in de 85e minuut nog een keer van. Na een vloeiende aanval kon ook Timo de Jongh geen redding meer brengen in een één tegen één situatie. Zo werd de tussenstand naar 0-3 getild. In de resterende minuten leek Lopik op zoek naar een extra treffer, maar een paar reddingen van Timo de Jongh voorkwamen dat. Na 94 minuten floot de scheidsrechter van dienst voor einde wedstrijd.

Volgende wedstrijd

Lekkerkerk speelde een behoorlijke eerste helft tegen een technisch vaardigere tegenstander waarbij voor het eerste half uur prima was. Lopik kreeg slecht één halve en één hele kans. Lekkerkerk kreeg een paar kleine kansen en had pech met een vrije trap op de paal van Kevin van Gent. Na rust kwam de thuisploeg door een strafschop op 0-1 achter maar had daarna een periode van een kwartier waarin het nadrukkelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Dat leverde veel dreiging en drie grote kansen op die niet benut werden. Lopik loerde op een snelle counter, die ook kwam in de 72e minuut. Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Streefkerk op sportpak Streveland. Het begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur.

Bron: Fred Alblas