Lekkerkerk verliest met 2-3 van Leonidas

0
120

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de thuiswedstrijd tegen Leonidas op het programma. Vorig seizoen was Leonidas de enige ploeg waarvan Lekkerkerk twee maal wist te winnen. Toch was dat geen garantie voor wederom een overwinning. Leonidas had een compleet ander ploeg bij elkaar gezocht in de zomerstop. Leonidas had 4 punten meer dan Lekkerkerk voordat de wedstrijd begon.

Lekkerkerk begon zoals al een aantal weken niet goed aan de wedstrijd. In alle voorgaande wedstrijden werd het slechte begin gevolgd door een beter vervolg. Helaas zat dat er vandaag schijnbaar niet in. Vanaf de eerste minuut had Leonidas een optisch overwicht, zonder dat ze daarbij echt gevaarlijk werden voor de goal van Robin Schiedon. De eerste echte redding van Robin kwam in de 16e minuut na een lage inzet van de spits van de bezoekers. Met een prima redding hield Robin de stand op 0-0. Twee minuten later kwam toch de 0-1 op het scorebord uit een terecht gegeven strafschop. Na een mispeer van aanvoerder Tristan de Bruijn probeerde Robin Schiedon de bal nog weg te werken, maar hij liep daarbij de aanvaller van Leonidas onderste boven. Met een gele kaart en een strafschop tegen als gevolg. Op de ingeschoten bal was Robin kansloos. Lekkerkerk vocht zich vanaf de 30e minuut wat meer in de wedstrijd en kwam heel af te toe op de helft van de bezoekers, zonder daarbij ook maar één echte kans af te dwingen. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, dus zodoende werd met 0-1 op het scorebord de rust bereikt.

Na rust begon Lekkerkerk iets beter dan voor de rust en verscheen het in de eerste tien minuten van de tweede helft al veel vaker op de helft van Leonidas. Tot grote kansen leidde dat niet. Leonidas probeerde de voorsprong te handhaven en zo nu en dan via snelle uitvallen een tweede treffer te maken. De 0-2 viel uiteindelijk wel in de 55e minuut. Na een misverstand in de verdediging werd onnodig een corner weggegeven. Deze corner belandde bij de eerste paal waar de bal van dichtbij werd ingeschoten, na slap ingrijpen door de Lekkerkerk-spelers. In de 60e minuut kwam Stan Burggraaf de matig spelende Luke Sitskoorn vervangen. Met Stan in de spits en Pim Molenaar vanaf de linkerkant werd gezocht naar de aansluitingstreffer. In de 65e minuut viel die aansluitingstreffer. Na een verre ingooi kon Stan Burggraaf de bal over de uitkomende keeper heen koppen in het lege doel.

Vanaf dat moment leek Lekkerkerk weer te geloven in een resultaat. Toch kreeg het vier minuten later alweer het deksel op de neus. Na een slechte pass op het middenveld kwam Tristan de Bruijn in een één tegen één situatie terecht met de snelle spits van Leonidas. Tristan raakte de bal heel ongelukkig in de loop en kon daardoor niet voldoende wegwerken. De spits greep de buitenkans met beide handen aan en scoorde diagonaal in de verre hoek vanaf de rand van het strafschopgebied. Wederom kon Lekkerkerk op jacht naar de aansluitingstreffen.

Ondanks het matige veldspel werd Leonidas met strijd en inzet teruggedrongen. De aansluitingstreffer viel jammerlijk voor Lekkerkerk in de 85e minuut. Pim Molenaar schoot ongenadig hard op doel vanaf een meter of elf. De bal was onhoudbaar voor de keeper van de bezoekers. In de resterende vijf minuten werd door Leonidas alles gedaan om de wedstrijd “dood” te maken. Aan normaal spel kwam Lekkerkerk dan ook niet meer toe. In de extra tijd kon Lekkerkerk de gelijkmaker niet meer forceren.