Lekkerkerk vergeet de gelijkmaker binnen te schieten in Lopik

0
179

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen nummer vijf van de ranglijst op het programma. De wedstrijd in Lopik werd gespeeld onder druiligere omstandigheden op een soppige grasmat. Thuis had Lekkerkerk het duel met 0-3 verloren tegen een toen zeer effectief spelend Lopik. Lekkerkerk had in de achterhoede vele mutaties in vergelijking met de afgelopen twee wedstrijden. Laatste man Gertjan Rothman was geschorst, voorstopper Floyd Versluis ontbrak vanwege studie verplichting en ook linksback Patrick Prevo was helaas niet beschikbaar.

Lekkerkerk wilde vanuit een gesloten formatie de wedstrijd in gaan. Door het compact te houden, wilde de Lekkerkerkse ploeg zo min mogelijk ruimte weggeven aan de behendige aanvallers en middenvelders van de thuisploeg. Helaas kon die afgesproken tactiek na minder dan een minuut spelen al de prullenbak in. Snel balverlies op het middenveld bracht Lopik in balbezit. Na een snelle aanval over vier spelers, waarbij de Lekkerkerkse spelers overal een stapje te laat waren, lag de bal na 45 seconden achter keeper Robin Schiedon. Robin kon de goed ingeschoten bal van net buiten het strafschopgebied alleen maar toucheren en helaas niet keren. Lekkerkerk had vervolgens een minuut of tien nodig om deze snelle achterstand te boven te komen. Vanaf minuut tien begon Lekkerkerk in de duels te komen en vele daarvan te winnen. Lopik had moeite met de felle speelstijl van Lekkerkerk en kwam gedurende de verdere eerste helft nog maar sporadisch in de buurt van het Lekkerkerkse doel. Ook Lekkerkerk had moeite om in de eerste helft tot grote kansen te komen. Een goeie aanval via de zeer bedrijvige aanvoerder Bart Sterrenburg kwam in de 36e minuut voor het doel. Helaas verdween de poging van Nils van Niekerk naast het doel van de Lopikse keeper. Tot aan de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, Lekkerkerk maakte er een fysiek duel van zonder daarbij grove overtredingen te maken. De thuisploeg daarentegen reageerde op een paar momenten gefrustreerd en liep daarbij tegen een viertal gele kaarten op, waarbij op twee momenten de scheidsrechter dreigde met een tweede gele kaart voor twee Lopik-spelers maar die, gelukkig voor hen, toch op zak hield. Na 47 minuten vond de scheidsrechter uit Vlissingen het genoeg voor de eerste helft en floot voor rust.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde als het laatste half uur voor rust. Lekkerkerk speelde met veel beleving, strijd en inzet en won heel veel duels in het veld. Lopik werd gedurende de tweede helft nauwelijks gevaarlijk, ondanks dat ze een technisch vaardigere ploeg hadden de bezoekers. Lekkerkerk creëerde in de tweede helft een aantal mogelijkheden en een tweetal grote kansen. Een poging van twintig meter van Mike van Gent in de 58e minuut werd goed gepareerd door de keeper van de thuisploeg. Een poging van Nils van Niekerk, een paar minuten later, werd net genoeg geblokt om echt voor groot gevaar te zorgen. De grotere kansen waren voor Martijn de Jong. Zijn eerste poging in de 71e minuut schoot Martijn vanuit een lastige hoek voorlangs. In de 83e minuut kreeg Martijn de bal voor zijn voeten na een goeie aanval over de linkerkant van Lekkerkerk. Martijn zijn schot van een meter of tien werd door de keeper met zijn strottenhoofd gekeerd zonder dat hij het zelf wist. Het was uiteindelijk voldoende om de bal te keren, maar daar had Lekkerkerk meer verdiend. In het restant van de wedstrijd probeerde Lekkerkerk, door het doorschuiven van de goed spelende Pim Molenaar, de gelijkmaker alsnog te forceren. Het kon vanaf dat moment twee kanten op vallen, de 1-1 of de 2-0 zou gaan vallen. In de 91e minuut werd een kopdoelpunt van Lopik vanwege buitenspel nog afgekeurd. Helaas voor Lekkerkerk werd het uiteindelijk in de 94e minuut toch 2-0. Na een counter van de thuisploeg werd de verdediging van Lekkerkerk uitgespeeld en was de wedstrijd gespeeld. Na deze goal floot de scheidsrechter gelijk voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk begon slecht aan de wedstrijd door, voordat de eerste minuut voorbij was, al met 1-0 achter te staan. Daardoor kon van het vooraf bedachte tactische plan al direct afscheid genomen worden. Nadat de dreun verwerkt was, maakte Lekkerkerk er een fysieke wedstrijd van zonder daarbij over de schreef te gaan. Vele kansen leverde dat vooral in de eerste helft niet op, maar de thuisploeg werd ook geen enkele keer gevaarlijk meer. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde maar nu creëerde Lekkerkerk wel een paar mogelijkheden en kansen. Ook deze wedstrijd beloonde de Lekkerkerkse ploeg zich niet door één van de kansen te verzilveren. De 2-0 in de 94e minuut was alleen maar voor de statistieken.

Volgende week speelt Lekkerkerk de thuiswedstrijd tegen nummer zeven Meerkerk. Wederom een lastige tegenstander. De uitwedstrijd werd schlemielig verloren met 4-1 na een bijzondere rode kaart voor keeper Robin Schiedon bij een stand van 2-1, terwijl de gelijkmaker in de lucht hing. Vervolgens werd de rode kaart door de KNVB geseponeerd. De Lekkerkerkse ploeg kan, als met dezelfde inzet, strijd en beleving speelt als de laatste weken, een goed resultaat gaan behalen. De wedstrijd begint volgende week om 14.30 uur.

Meer informatie over VV Lekkerkerk vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over VV Lekkerkerk.