Lekkerkerk toont veerkracht tegen Excelsior Rotterdam

0
132

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de belangrijke thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma. Vorig seizoen was Excelsior een lastige tegenstander voor Lekkerkerk, thuis werd het 1-1 en uit werd met 5-3 verloren. Excelsior had voorafgaande aan de wedstrijd twee punten en Lekkerkerk had er zes. Bij winst zou Lekkerkerk een behoorlijk gat slaan met de gasten uit Rotterdam Kralingen, bij verlies zou de voorsprong nog slechts één punt zijn. De belangen waren dus vooraf heel duidelijk. De thuisploeg moest er alles aan doen om de drie punten in Lekkerkerk te houden.

Lekkerkerk begon beter aan de wedstrijd dan de bezoekers zonder dat er daarbij in het eerste haf uur grote kansen ontstonden. De bezoekers uit Rotterdam probeerden via verre uittrappen de snelle linksbuiten en de behendige linksbuiten te bereiken om via snelle uitvallen Lekkerkerk te bestoken. Keeper Robin Schiedon moest in de gehele eerste helft slechts drie keer in actie komen. Bij een kopbal vanaf de penaltystip kon hij de bal makkelijk oprapen, bij een hoge bal moest hij handelend optreden en bij een vrije trap vanaf twintig meter duwde hij de bal goede naar de zijkant. Lekkerkerk had veel meer de bal liet voetballend zien dat het iets beter in de wedstrijd zat. In de laatste tien minuten werd de thuisploeg ook gevaarlijker voor het doel. Bij een aantal voorzetten vanaf de flanken wist de keeper van Excelsior de ballen allemaal goed te plukken.

In de 40e minuut kreeg Lekkerkerk de grootste kans via Bart Sterrenburg. Na een prima aanval via de linkerkant kreeg Bart de kans om vanaf een meter of elf op doel te schieten. De keeper was verslagen maar tot ieders verbazing wist een speler van de bezoekers de bal nog van de lijn te halen. Zo bleef het nog steeds 0-0. Een paar minuten later begon dezelfde Bart Sterrenburg aan een solo door het strafschopgebied maar een kans om in te schieten kreeg hij helaas niet. De aan Mark de Jager afgespeelde bal kon ook door Mark niet binnengeschoten worden. Na 46 minuten floot de scheidsrechter van dienst voor einde van de eerste helft.

Na rust wilde Lekkerkerk voortborduren op de laatste tien minuten van voor de rust. Echter al na twee minuten in de tweede helft liep Lekkerkerk weer achter de feiten aan. Een verre trap van achteruit werd slecht weggewerkt door de Lekkerkerkse laatste man waardoor de spits van de bezoekers alleen af kon op het doel van Robin Schiedon. Robin beroerde de bal nog wel maar net niet genoeg om de 0-1 te voorkomen. Excelsior had wat het graag wilde, een 0-1 voorsprong, en ging nog defensiever spelen. Dat werd ook door Lekkerkerk af gedwongen want nadat het bekomen was van de onterechte achterstand, gaf het vanaf de 50e minuut vol gas.

Dat leidde in de 58e minuut tot de verdiende gelijkmaker van Mike van Gent. Mike schoot vanaf de rand strafschopgebied hard en hoog binnen. De teruggelegde bal van Bart Sterrenburg was onhoudbaar voor de keeper van Excelsior. Na deze gelijkmaker ging Lekkerkerk vol op jacht naar de 2-1. Daarbij creëerde het vele kansen, maar door een paar goede reddingen van de keeper, een paar naast geschoten ballen door Lekkerkerk aanvallers en een tweetal ballen die van de lijn weggewerkt konden worden bleef het heel lang 1-1.

Ook verzuimde de, verder prima fluitende, arbiter in de 80e minuut een strafschop te geven aan Lekkerkerk. Bart Sterrenburg werd ruim binnen de lijn van het strafschopgebied getackeld en had recht op een strafschop. De te ver afstaande scheidsrechter wuifde het echter weg. Excelsior probeerde met vooral tijdrekken de gelijke stand over de brug te trekken, maar kwam uiteindelijk toch van de koude kermis thuis. In de 90e minuut kreeg Lekkerkerk alsnog een strafschop. Bart Sterrenburg werd door de linksbuiten van Excelsior aan zijn arm onderuit getrokken. Pim Molenaar wist wel raad met deze mogelijkheid en roste de bal onhoudbaar in de kruising. Na bijna zeven minuten blessuretijd waarin voor beide doelen niet heel veel meer gebeurde, floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd met 2-1 op het scorebord in het voordeel van Lekkerkerk.

Lekkerkerk blijft na acht wedstrijden met negen punten op de elfde plaats. Lekkerkerk speelde in de eerste helft beter en in de tweede helft veel beter dan de bezoekers uit Kralingen. Na de tegenslag in de 47e minuut, rechtte Lekkerkerk de rug en heeft vol gas gegeven om toch nog een goed resultaat te boeken. Met prima werklust, strijd en inzet werd dat resultaat ook uiteindelijk bereikt boekte Lekkerkerk een verdiende overwinning. Door de behaalde drie punten werd de kloof met Excelsior zeven punten op de ranglijst. Doordat ook DRL en IJVV De Zwervers vandaag verloren, staat Lekkerkerk wat vaster op de veilige elfde plaats. Komende weken wacht Lekkerkerk een zwaar programma met achtereenvolgens de uitwedstrijden tegen Schoonhoven (14.30 uur) en Dilettant (15.00 uur) en de thuiswedstrijd tegen VVOR. De wedstrijd tegen VVOR is de laatste voorafgaande aan de winterstop.