Lekkerkerk pakt punt in derby bij Dilettant

0
172

Afgelopen zaterdag stond voor Lekkerkerk de tweede derby op rij op het programma. Deze keer bij de buren uit Krimpen aan de Lek. De dagen voorafgaande aan de Nederlek-derby regende het veelvuldig en leek de wedstrijd afgelast te gaan worden. Gelukkig zette de wind ook op en bleek bij de aftrap dat het veld bij Dilettant prima bespeelbaar was. Vorig seizoen had Lekkerkerk slecht 1 punt behaald tegen de gastheer van vandaag. Thuis werd na een tumultueus slot met 3-4 verloren en in Krimpen werd het na een matige wedstrijd 0-0. Lekkerkerk kwam met een goed gevoel naar Dilettant met 2 overwinningen in de laatste twee duels tegen Excelsior en tegen Schoonhoven.

Lekkerkerk had weer de beschikking over een fitte Hamid Sarrafzadeh en ook Patrick Prevo was weer inzetbaar. Daardoor vielen Alex Velsink en Rick Mesken naast de basis elf. Kevin van Gent was nog niet fit genoeg om te spelen, zijn ribblessure was nog niet genoeg genezen. Lekkerkerk begon scherp aan de wedstrijd, zoals eigenlijk al weken het geval was. De strijd met de vaardige spelers van de gastheer werd vanaf het begin opgezocht. Aanvoerder Tristan de Bruijn ging daarbij voorop en trok daarbij de hele Lekkerkerkse ploeg mee. Dilettant probeerde via de zeer behendige nummer tien aanvallende gevaarlijk te worden. Daarbij werd ook steeds de spits van de thuisploeg betrokken. Lekkerkerk stelde daar Mike van Gent en Tristan de Bruijn tegenover. De Lekkerkerkse spelers kweten zich prima van hun opgedragen taak: probeer de gevaarlijkste spelers van Dilettant het spelen zo moeilijk mogelijk te maken. Bij vele duels probeerde een aantal spelers van de thuisploeg de scheidsrechter te beïnvloeden met veel gezeur en gekerm, maar de uitstekende scheidsrechter trapte daar gedurende wedstrijd slechts één keer in. De spits van Dilettant ging, zonder dat hij geraakt werd door Patrick Prevo, met veel theater en geschreeuw naar de grond. De één noemt het een “slimme’ actie van de spits van Dilettant, de ander noemt het zeer onsportief. Verder was de scheidsrechter hoegenaamd foutloos en over heel de wedstrijd gezien misschien wel de beste man van het veld. De eerste helft leverde veel strijd op met slechts een paar kleine kansjes voor beide ploegen. Dilettant werd in de zesde minuut en in de 23e minuut gevaarlijk met tweemaal een kopbal die beide naast het doel van de prima keepende Robin Schiedon verdwenen. Lekkerkerk werd een paar maal gevaarlijk via Pim Molenaar, maar na vermeend buitenspel werd Pim teruggefloten. De bedrijvige Bart Sterrenburg en Hamid Sarrafzadeh zorgden voor behoorlijk wat dreiging voor de achterhoede van de thuisploeg, zonder daarbij echt grote kansen af te dwingen. Daarbij speelde voor beide ploegen ook de zeer straffe wind een grote rol en was slecht af en toe goed voetbal te zien. Na 47 minuten floot de scheidsrechter voor de rust met de brilstand nog op het scorebord.

Na rust ging de wedstrijd door zoals het voor de rust geëindigd was. Met Alex Velsink voor de ongelukkig spelende Luke Sitskoorn bleef Lekkerkerk met heel veel strijd en inzet spelen. Daarmee had de thuisploeg het behoorlijk lastig. In de 56e minuut was het ineens 0-1. Na een prima corner van Bart Sterrenburg kon aanvoerder Tristan de Bruijn van dicht de bal binnen tikken. Een identieke goal als vorige week tegen Schoonhoven. Een mooie opsteker voor Lekkerkerk. De thuisploeg leek toch een beetje van slag door de treffer van Tristan. Toch ging Dilettant vanaf de 60e minuut wat aanvallender spelen om de gelijkmaker te forceren. Door de aanvallende intenties van de thuisploeg kreeg Lekkerkerk in vijftien minuten na de 0-1 via de counter een paar prima kansen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Helaas voor de bezoekers bleken Hamis Sarrafzadeh en Pim Molenaar niet in staat om de trekker over te halen voor de 0-2. Keeper Robin Schiedon verrichte een paar prima reddingen op pogingen van de thuisploeg maar in de 73e minuut was hij kansloos op een diagonaal ingekopte bal van de invaller van Dilettant. Volgens eigen zeggen was Robin twee centimeter te kort, anders had hij de bal nog net weg kunnen tikken. Na de 1-1 probeerde Dilettant door te drukken, maar bij gevaarlijke pogingen van de thuisploeg bleef Robin Schiedon een sta in de weg. Lekkerkerk bracht met Rick Mesken nog een verse kracht voor de moegestreden Hamid Sarrafzadeh en bleef tot het einde loeren op een buitenkansje op de wedstrijd toch nog te beslissen. In de 90e minuut kwam de kans op de overwinning. Een vrije trap op twintig meter van het doel werd opgeëist door Pim Molenaar. Pim schoot de vrije trap fantastisch in, maar helaas voor hem en voor heel Lekkerkerk belande de bal op de kruising van het doel. De keeper van de thuisploeg was kansloos op de mooie vrije trap. Na deze poging gebeurde er niets meer en floot de scheidsrechter na 94 minuten voor het einde van de wedstrijd.

Lekkerkerk stijgt na het verdiende gelijke spel tegen de buren naar de achtste plaats op de ranglijst. Na elf wedstrijden zijn dertien punten behaald. Na een niet bijster goede maar wel zeer vermakelijke en spannende wedstrijd was een gelijkspel de terechte weergave van de verhoudingen op het veld. Lekkerkerk begon beide helften met zeer veel inzet en beleving en hield dat de gehele wedstrijd vol. Volgende weken wacht Lekkerkerk een zware thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst: VVOR. De thuiswedstrijd begint om 14.30 uur. Na afloop van de wedstrijd is er muziek en in de avond vanaf 19.30 uur zal er een feestavond zijn in de kantine. Na de wedstrijd tegen VVOR is het ven een periode geen voetbal. De competitie wordt op 19 januari weer hervat met een uitwedstrijd tegen IJVV De Zwervers.