Lekkerkerk laat na om de drie punten mee te nemen uit Groot-Ammers

0
319

Gister stond de belangrijke uitwedstrijd tegen directe concurrent Groot-Ammers op het programma. Drie punten zouden heel welkom zijn voor Lekkerkerk. De eerste wedstrijden van 2020 waren allemaal slecht afgelopen voor Lekkerkerk. Ondanks behoorlijk spel tegen SVW, Lopik en Meerkerk was er nog geen punt behaald in kalenderjaar 2020. De belangen waren voor beide ploegen groot, ook omdat er slechts twee punten verschil was op de ranglijst.

Lekkerkerk begon de wedstrijd met een iets behoudende speelwijze. De thuisploeg kreeg de bal en Lekkerkerk loerde op een uitbraak. In het eerste kwartier probeerde Groot-Ammers gevaarlijk te worden via vooral de zeer snelle buitenspelers en met doorkomende middenvelders. Grote kansen leverde dat niet echt op, wel waren er een paar speldenprikjes voor de goal van keeper Robin Schiedon. Lekkerkerk kon in de eerste vijftien minuten niet echt gevaarlijk worden. Bij de eerste echte goede aanval over de linkerzijde kon Patrick Prevo opstomen langs de lijn. Zijn goeie voorzet kwam bij de tweede paal terecht waar de inkomende Martijn de Jong de bal voor het inkoppen had. Zijn kopbal was te machtig voor de keeper van de thuisploeg. Deze mooie goal was de 75e treffer van Martijn voor Lekkerkerk 1, voorwaar een prachtige mijlpaal.

Lang kon Lekkerkerk niet genieten van het doelpunt, want in de achttiende minuut liet Patrick Prevo zich verrassen door de snelheid van de rechtsbuiten van Groot-Ammers. Zijn voorzet kon vanaf een meter of tien vrij ingekopt worden. Zo stond het alweer heel snel 1-1. Na deze snelle gelijkmaker bleef Lekkerkerk wel aandringen en op zoek gaan naar de voorsprong. Die kwam er ook in de dertigste minuut. Na een handsbal kon de goed leidende scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven aan Lekkerkerk. Pim Molenaar wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal onberispelijk in de kruising. Zo had Lekkerkerk de voorsprong weer te pakken.

Ook nu was deze minimale voorsprong weer van korte duur. Binnen een minuut lag de gelijkmaker er alweer in. Na slordig wegwerken en een ongelukkige actie van keeper Robin Schiedon stond het in de 31e minuut weer 2-2. Tot aan de rust gebeurde er vervolgens niet zo heel veel meer voor de doelen van beide ploegen. Wel verloor Lekkerkerk Martijn de Jong met een, naar het zich laat aanzien, ernstige knieblessure. Martijn kwam na een luchtduel verkeerd neer en klapte door zijn knie. Na het verlies van Mark de Jager, met een soortgelijke blessure, in de vorige competitiewedstrijd, wederom veel pech voor Lekkerkerk. Stan Molemaker was de vervanger van Martijn.

Na rust speelde de thuisploeg richting de kantine en werd een stormloop op het doel van Lekkerkerk verwacht. Het tegendeel bleek waar. Lekkerkerk werd vanaf het begin van de tweede helft de aandringende ploeg en ging op zoek naar de 2-3. Daarbij werden een paar hele grote kansen gecreëerd met goed aanvalsspel. Pim Molenaar en Bart Sterrenburg kregen beide de kans om de 2-3 binnen te schieten, maar helaas had Lekkerkerk niet het beetje geluk dat nodig was om één van de grote kansen te benutten. De thuisploeg legde zich toe op het verdedigen van de 2-2 en maakte geen indruk dat zij vol voor de winst gingen.

Lekkerkerk bleef op zoek naar de voorsprong, maar kreeg in de 71e minuut het deksel op de neus. Na een vrije trap rond de middenlijn werd heel even de linksback van de thuisploeg over het hoofd gezien door de aanvallers van Lekkerkerk. De vrij doorkomende back leverde een goeie voorzet af die door een inkomende middenvelder van Groot-Ammers richting de tweede paal gekopt werd. De bal viel, heel ongelukkig voor Lekkerkerk, binnen via de binnenkant van de paal. Na deze dreun had Lekkerkerk een paar minuten nodig om zich weer te herpakken. Daarna ging het vol goeie moed en met veel inzet op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks een paar mogelijkheden viel de gelijkmaker niet meer en na 94 minuten vond de scheidsrechter uit Oss het genoeg en blies voor einde wedstrijd.

Lekkerkerk speelde een behoorlijke wedstrijd, vooral na de 0-1. Na tweemaal op voorsprong gekomen te zijn, bleef het uiteindelijk wel met lege handen staan. Door het niet goed anticiperen op een paar momenten in de wedstrijd, kon Groot-Ammers driemaal profiteren en pakte uiteindelijk, niet helemaal verdiend, de volle winst. Lekkerkerk miste vanaf de rust tot aan de 3-2 te veel kansen om de drie punten mee te nemen naar Lekkerkerk. Groot-Ammers had aan één kans in de gehele tweede helft genoeg om de winst te pakken. Volgende week wacht een cruciale wedstrijd tegen De Alblas. Lekkerkerk moet in de thuiswedstrijd de drie punten gaan veiligstellen. De thuiswedstrijd begint om 14.30 uur.

Klik hier voor meer informatie over Lekkerkerk.

Voor een ander artikel over vv Lekkerkerk, klik hier.