Lekkere winst van SJC op RKAVV

0
274
wedstrijdverslag-sjc

SJC moest op bezoek bij RKAVV en vooraf besefte men wel degelijk dat het er in Leidschendam ergens om ging. In de teambespreking vooraf ging coach IJzerman ervan uit dat technicus Zakaria Amrani, net als in de heenwedstrijd in Noordwijk, de spelmaker zou zijn. Maar de plannen konden snel in de prullenbak want coach Ceccuci van RKAVV liet deze speler aanvankelijk in de dug-out.

Vervolgens begon SJC zichtbaar behoudend aan het duel. Met in het eerste kwartier nauwelijks enige beweging op de speelhelft van de thuisploeg. RKAVV grossierde in het ‘tikkie terug’ en hun optische overwicht resulteerde pas na 25 minuten in een overigens uitstekende knal op de lat van Edwin Agyare.
Voor SJC kennelijk het sein om de bakens te verzetten. Want opeens werd de druk op RKAVV sterk opgevoerd en verschenen de in het blauw gestoken zwartwitten plots veelvuldig voor het Leidschendamse doel. Na een half uur werd RKAVV gedwongen vaker de handrem te hanteren met als gevolg een  tweetal vrije schoppen en een corner.
SJC viel steeds nadrukkelijker aan en dat resulteerde o.a. in een grote kans voor Aaron Koeman. In de slotfase van de eerste helft noteerde we nog een goed genomen vrije schop plus strak schot richting keeper Hoogervorst.

In de 2e helft begon SJC direct met druk op RKAVV. Maar daarbij bleek dat de Leidschedammers heel behendig de counter wilden hanteren. Bij het onderbreken hiervan liep Demir Strojil tegen geel op. SJC moest een tweetal corners toestaan maar hield ogenschijnlijk gemakkelijk stand. Na bijna een uur spelen moest een geblesseerde Sven Wisselink zijn plek af staan aan Jelle van Went. Even was er druk op de SJC-verdediging maar al snel speelde SJC zich daar ook weer onderuit.
Onmachtig RKAVV leek wat geïrriteerd te raken, een harde charge op Timo Ruigrok leverde wel geel op maar de aanvoerder kon hierna niet verder en werd vervangen door Xavi. Even later zorgde onnodig doorlopen op keeper Lex Hoogervorst ook een blessure op maar hij kon na de behandeling door Maarten Timmer wel verder spelen.

De druk op het SJC werd verhoogd maar de corners die dit opleverde werden door SJC eenvoudig onschadelijk gemaakt. Met Ralph in Oosten in de spits voor Aaron Koeman ging SJC de slotfase in. En in die slotfase ging Dion Hooi van RKAVV opzichtig een duel aan in de 16. Scheidsrechter Pin Weghorst was onverbiddelijk toen Chris Hoogervorst ten val werd gebracht. Timo Verweij was deze keer de beul die RKAVV vanaf 11 meter mocht executeren en de belangrijke 0-1 winst verzilverde.

Trainer IJzerdoorn noemde na afloop de strijdwijze van SJC een perfecte invulling van de teamafspraken die vooraf waren gemaakt. Waarbij het eigen inzicht en initiatief van de spelers in het veld van grote waarde zouden zijn geweest.
Zondag de thuiswedstrijd tegen vv Heino. De ploeg die 4 van de laatste 5 wedstrijden winnend afsloot. En zich daarmee nadrukkelijk uit de onderste regionen onderscheidde.

Foto: Johanna Oskam

Klik op SJC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SJC voor meer informatie over de club.