‘Legends’ van Heukelum nemen op prachtige wijze afscheid

0
180
Legends van Heukelum

Hoe neem je op een passende wijze afscheid van spelers die vele jaren wat betekent hebben voor de vereniging? Bij Heukelum weten ze daar wel raad mee. De club organiseerde zelfs een speciale Legends Day, voor de spelers die meer dan dertig jaar op de velden te bewonderen waren.

HEUKELUM – Het had veel weg van een reünie op sportpark De Vriezenwijk aan de Groeneweg in Heukelum tijdens de speciale Legends Day, die voor een gouden generatie spelers georganiseerd was die Heukelum door de jaren heen mooie sportieve tijden hadden laten beleven.

Eigenlijk had die gouden generatie dit seizoen het vijfde team van Heukelum moeten vormen, maar die opzet slaagde niet omdat het onmogelijk bleek een representatief team op de been te brengen. Om spelers als Jan de Groot, Jillis van Meeteren, Sam Papilaja en Boudewijn Pronk niet met stille trom met ‘voetbalpensioen’ te zien gaan, was een speciale wedstrijd gearrangeerd. Met als tegenstander een Regio Team bestaande uit oud-spelers van Asperen, Leerdam Sport, Vuren en Arkel met aanvulling van enkele gastspelers van Heukelum. Voor de arbitrage was ook een coryfee speciaal naar Heukelum gekomen: voormalig toparbiter Roelof Luinge, nog steeds actief als scheidsrechter in het amateurvoetbal, was naar Heukelum gekomen om zijn aandeel tijdens de bijzondere dag te leveren.

Successen
Voor de organiserende club was het haast een vanzelfsprekendheid om de toppers van weleer een passend voetbalafscheid te gunnen. Spelers die zich jarenlang, oorspronkelijk in de jeugd, hebben ingezet voor de vereniging in het eerste, tweede en derde team en later in de veteranen en ook mooie successen vierden met Heukelum kregen de gelegenheid om toch nog een keer te schitteren. Want die gouden generatie, die fraaie prijzen won maar inmiddels de 60 jaar ook gepasseerd is, bedrijft geen competitievoetbal meer. De levende legenden van Heukelum kregen de gelegenheid om te ‘shinen’ tijdens het succesvolle evenement, waarin voetbal slechts even hoofdzaak was maar het gezellig samenzijn na afloop eigenlijk nog veel beter was.

Klik op Heukelum voor het laatste artikel over de club.
Klik op Heukelum voor meer informatie over de club.