Ledenaantal Seolto groeit als kool

0
265

‘De jeugd heeft de toekomst’ is een veelgebruikt gezegde en afgaande op die woorden zijn de vooruitzichten rooskleurig voor Seolto. De club verwelkomde sinds het seizoen 2017-2018 honderd nieuwe leden, van wie veel jeugdspelers. De hoogste tijd om af te reizen naar Zevenbergen om uit te zoeken hoe de zaterdagvereniging dit kunstje flikte.

Het is zoeken naar een parkeerplaats voor de poorten van sportpark De Meeren. Daarachter is het gezellig druk, want zowel in de knusse kantine van Seolto als rondom en ook op de velden beleven senioren en jeugdspelers een leuke middag. “Die mix van jong en oud is hier een van de voordelen die je hebt als zaterdagclub”, zegt bestuurslid Anton Strootman (43), die Het VoetbalJournaal vriendelijk verwelkomt in Zevenbergen. “Iedereen voetbalt op dezelfde dag en veel leden blijven daarna hangen om andere teams aan te moedigen. Hierdoor creëren spelers en speelsters een goede onderlinge band én clubgevoel. Beide heb je nodig om een vereniging draaiende te houden.”

Nieuwe leden
Bij Seolto zit dat wel goed. De vereniging mag niet klagen over het aantal vrijwilligers en maakte bovendien de laatste jaren een enorme groei door. “Sinds het seizoen 2017-2018 verwelkomden we maar liefst honderd nieuwe leden”, zegt Strootman, die binnen het bestuur verantwoordelijk is voor de portefeuille technische zaken. “Vijf jaar geleden zijn we gestart met een nieuw bestuur, dat de groei van jeugdleden hoog op het wensenlijstje hadstaan. Het is gaaf om te constateren dat dit plan gelukt is. Hoe dit komt? De organisatie staat goed, het is op ons sportpark elke zaterdag gezellig druk en veel leden zetten zich graag vrijwillig in voor de vereniging. Deze aspecten maken Seolto aantrekkelijk voor voetballers.”

International Cup
Dat geldt zeker voor jonge spelers. Seolto organiseerde tweemaal op rij de Moerdijk U11 International Cup, waar gerenommeerde profclubs als Manchester City, RSC Anderlecht en Feyenoord al eens aan deelnamen. “De hele club zet zich in voor dit event, dat iedereen veel energie geef en als Seolto-speler vergeet je deze ervaringen nooit meer. We denken ook aan de oudere jeugd, want drie teams gaan dit seizoen naar een jeugdtoernooi in Denemarken. Dit was een wens van de spelers en daar hebben we als bestuur naar geluisterd. We overleggen veel met teams en dat weten de tieners te waarderen”, stelt Strootman.

Wensenlijst
De groei van Seolto brengt uitdagingen met zich mee. De club heeft een tekort aan velden en sommige teams moeten zich omkleden in vergaderruimtes of bij de nabijgelegen honk- en softbalclub wegens een gebrek aan kleedkamers. Bij Seven Hills worden soms zelf voetbalwedstrijden gespeeld. “We hopen dat we ons sportpark snel kunnen moderniseren en verwachten dat de gemeente met ons meedenkt”, stelt Strootman. Op korte termijn heeft Seolto ook wensen. Het vlaggenschip bungelt onderaan de ranglijst in de derde klasse, waardoor de ploeg alles op alles moet zetten om degradatie te voorkomen. “Ons eerste is een talentvol team, maar heeft te maken met pech en blessures. Hopelijk kunnen ze in een spectaculaire tweede seizoenshelft degradatie voorkomen.”

Meer informatie over Seolto? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur.