Laura Kortleve van VVAC krijgt energie van voetbal

Vandaag gaan we in gesprek met de 16-jarige Laura Kortleve van VVAC VR1. Ze is op haar negende begonnen met voetballen bij VVAC en op haar vijftiende mocht ze haar debuut maken bij het eerste. Vandaag vertelt ze meer over haar nog prille carrière.

We vroegen ons of Laura zich even kort kon voorstellen. ‘’Ik ben dus Laura, zestien jaar en woon in Ottoland. Verder zit ik nog op de middelbare school en ben het liefst aan het sporten.’’ De voetbalcarrière van Laura begon op haar negende bij VVAC. Ik kwam in de E6 bij trainer Dick Tol terecht, hij is nu trainer van Nieuwenhoorn O23. Ik heb veel aan hem te danken. Hij leidde ons van de tweede klasse in de MO13 naar de hoofdklasse in de MO17. We mochten zelfs naar het NK MO17 in Maasbracht. We zijn hier veertiende geworden. Na de zomer van 2021 was ik vijftien en mocht meedoen aan wedstrijden met dames 1.
We hadden aan de KNVB gevraagd gevraagd om ons in de tweede klasse in te delen, maar hier gaven zij geen gehoor aan. We winnen alles vrij makkelijk want de cijfers liegen er niet om. tien wedstrijden, dertig punten en een doelsaldo van 73-3. Ondanks dat ik de spits ben heb ik niet heel veel van die 73 doelpunten gemaakt. Ik zal maar niet noemen hoeveel ik er heb gemaakt want dat is een beetje pijnlijk. Ik krijg niet veel ruimte als spits door de verdedigende formaties van de tegenstanders. Gelukkig heb ik veel spelers om mij heen met een groot scorend vermogen.’’ 

Laura voetbalt natuurlijk pas zeven jaar maar we wilden toch weten of er enkele hoogte- en/of dieptepunten hebben plaatsgevonden. ‘’Ik heb al een heel aantal mooie momenten meegemaakt zoals het NK met de MO17 in Maasbracht. Ook de uitwedstrijd tegen Unitas Dames 1 vorig seizoen waar ik in de basis mocht starten en de halve finale nacompetitie tegen Ariston’80 toen ik twee keer wist te scoren waren mooie momenten. Het dieptepunt is de finale van de nacompetitie tegen Die Haghe voor promotie naar de tweede klasse. We verloren deze wedstrijd met 2-1 waardoor er nog een seizoen derde klasse op ons stond te wachten.’’

Verder wilde we het ook met Kortleve hebben over haar persoonlijke doelen en ambities die zij nog heeft. ‘’Ik wil balvaster worden en beter leren koppen. Ik denk dat ik daar nog stappen in kan maken. Verder is mijn ambitie om eerst met VVAC naar de tweede klasse te promoveren en mezelf in de tweede klasse  te ontwikkelen tot een sterkere speler. Ik denk zeker dat we met dit team in de tweede klasse ook goed meekomen. Ik denk er nu nog niet echt over na om naar een andere club te gaan. Dan moet ik eerst hier een bepalende speler zijn. Ik vind VVAC een hele gezellige club en ik ken hier bijna iedereen, maar mocht er een club zich aanbieden, dan denk ik daar zeker over na.’’

Voetbal is de belangrijkste bijzaak in het leven volgens velen. wij wilden weten wat voetbal zo belangrijk maakt voor Kortleve. ‘’Voetbal is belangrijk voor mij omdat ik er heel veel nieuwe energie van krijg. Ik kan echt genieten van een zaterdag op de put. Vaak eerst een wedstrijd fluiten, dan met Dames 1 een wedstrijd spelen en dan vaak nog gezellig in de kantine een drankje doen. Een zaterdag vol voetbal maakt je werkweek ook leuker ook leuker. Doordeweeks werk je naar je wedstrijd toe en krijg je zin in je wedstrijd. Terwijl je ook nog terugdenkt aan de leuke momenten van de zaterdag ervoor.’’

Kortleve wil ook nog iemand in het zonnetje zetten. ‘’Jeroen de Wit, hij is de coördinator van onze vrouwenafdeling bij VVAC. Hoe hij alles regelt en hoeveel tijd hij erin steekt, dat vind ik echt ontzettend knap!’’

Tot slot blikken we met Kortleve vooruit op het seizoen. ‘’Ik ben tevreden met het seizoen dat we tot nu toe draaien. De resultaten als team zijn prima en ik ben blij met de speeltijd die ik krijg. Ik merk de laatste wedstrijden steeds vrijer ga voetballen, dat was wel anders aan het begin van het seizoen, want toen was ik erg onzeker in de spits. Het vertrouwen dat ik in afgelopen wedstrijden heb opgedaan moet ik meenemen naar na de winterstop. Half januari hebben we alweer onze eerste oefenwedstrijd tegen een tweedeklasser. Dat geeft wat uitdaging. Verder moeten we doorgaan met het seizoen zoals we bezig waren en onszelf blijven motiveren voor elke wedstrijd. Ondanks dat we eigenlijk wel weten dat we als winnaar van het veld zullen stappen.’’, sluit Laura af.

Klik op VVAC voor de laatste artikelen over de club.
Klik op VVAC voor meer informatie over de club.

Meer van deze club

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Mees Snoeren van Nac Breda is nog regelmatig de vinden bij zijn oude club VCW

Mees Snoeren (13) droomt van een leven als profvoetballer. Het leven van de talentvolle middenvelder van NAC Breda staat...

Henk Vlielander stopt, maar gaat niet weg bij CWO

Bij Combinatie Wil Overwinnen moeten ze voor het eerste elftal op zoek naar een nieuwe verzorger. Henk Vlielander stopt...

Guus de Jong, de trotse aanvoerder van DVVC

Als Guus de Jong met de aanvoerdersband het veld opwandelt op Sportpark Dongekant, giert er steeds weer een gevoel...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang nu ook maandelijkse het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in jouw regio.