Langerak wil belangrijk zijn voor Oranje Wit

0
116

Mike Langerak (21) is een van de vijf nieuwkomers bij Oranje Wit. De talentvolle middenvelder, die eerder speelde voor ASWH en Sliedrecht, maakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen direct indruk met zijn goede spel en vele doelpunten. ,,Ik wil dit seizoen minimaal tien keer scoren. Dat is een van mijn ambities.”

In het eerste seizoen (dertiende in Hoofdklasse A) nog als vleugelaanvaller, vorig seizoen (zesde in de eerste klasse C) als controlerende middenvelder. Nadat het bestuur van Sliedrecht besloot om niet verder te gaan met de trainer Langerak, besloot ook Mike voor een nieuwe club te kiezen. Langerak voerde goede gesprekken bij zijn oude club ASWH en bij RVVH, maar koos uiteindelijk voor Oranje Wit. ,,Ik hield direct een goed gevoel over aan de eerste gesprekken met hoofdtrainer Pippy Pruymboom en zijn assistent Frank Wierks. Verder kende ik uit de selectie alleen wat spelers omdat ik daar in de jeugd vaak tegen had gespeeld, maar verder was de club compleet nieuw voor mij. Toch wist ik van verhalen wel dat Oranje Wit een hele nette en rustige club is, waar altijd aanvallend en verzorgd voetbal wordt gespeeld. Bovendien hebben ze met Pippy Pruymboom een hoofdtrainer die er al sinds 2010 zit, dus dat zorgt ook voor rust en duidelijkheid bij de spelers.”

Langerak debuteerde voor Oranje Wit in de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-5) op zaterdag 11 augustus. Daarin speelde hij een half uur en kwam hij niet tot scoren, maar in de volgende oefenduels en bekerwedstrijden stond Langerak in de basis en toonde hij ook aan over scorend vermogen te beschikken. ,,Ik scoorde in vier wedstrijden op rij, ook nog eens allemaal goals met mijn linkerbeen. Ik ben redelijk tweebenig, maar schieten doe ik over het algemeen wel met rechts. Maar ik voelde bij Oranje Wit vanaf het eerste moment veel vertrouwen.

Daardoor kom ik regelmatig op de juiste momenten voor de goal en durf ik ook met links uit te halen. Mooi dat ik zo ben begonnen, maar ik heb voor mezelf ook hoge doelen gesteld voor dit seizoen. Een van die doelen is dat ik minimaal tien goals wil maken in de competitie”, zegt Langerak.

,,Vorig seizoen scoorde ik als controlerende middenvelder bij Sliedrecht slechts twee keer. Dat was ook niet echt mijn taak, maar toch was dat veel te weinig. Hier bij Oranje Wit krijg ik wel meer ruimte om mee naar voren te gaan. Met de andere middenvelders Arto Dielhof, Patrick Stoel en Angelo Leendertse heb ik direct een goede klik. We hebben allemaal de drang om aan te vallen, maar het is ook belangrijk dat we de balans goed bewaren. Achterin hebben we ook veel kwaliteit en ervaring, dat is voor middenvelders altijd fijn. Verder hebben we met Christiaan Perrier voorin een trefzeker en balvaste spits, die ook altijd oog heeft voor aansluitende middenvelders”, zegt Langerak, die duidelijk snel op zijn plek is in Dordrecht.

,,Ik ben niet naar Oranje Wit gekomen om maar een beetje mee te hobbelen. Ik wil dit seizoen direct belangrijk zijn voor deze ploeg. Ik ken de meeste tegenstanders uit 1C nog aardig van vorig seizoen en denk dat we moeten gaan voor een plek bij de bovenste drie ploegen. Verder denk ik dat Sportlust’46 en Sliedrecht, dat zich goed heeft versterkt, ook bovenin mee gaan doen.”

Te ver in de toekomst kijken doet Langerak nog niet. ,,Afgelopen zomer leek een terugkeer naar ASWH me nog niet verstandig, maar in de toekomst wellicht wel. Ik wil zeker nog eens in de tweede- of derde divisie voetballen, maar dan zal ik het eerst wekelijks moeten laten zien bij Oranje Wit. Mijn vader staat dit seizoen gewoon weer bijna wekelijks langs de kant. Nu niet als m’n trainer, maar als supporter. Ik heb de afgelopen jaren veel van hem geleerd, maar ik denk dat het goed is dat ik nu weer in een nieuwe omgeving terecht ben gekomen.”