Kunnen Gijs Wijnmaalen en MOC’17 deze flow vasthouden?

0
202

Gijs (24) speelt al geruime tijd voor de selectie van MOC’17. Inmiddels begint hij aan zijn zesde seizoen in het eerste. Voor zijn debuut moeten wij terug naar de wedstrijd tegen Beerse Boys. Op 18-jarige leeftijd waren de eerste minuten in het eerste een feit. Ook VV Dinteloord heeft hieraan bijgedragen, omdat Wijnmaalen daar ooit begonnen is.

dakraam_251134

Afgelopen weekend speelde MOC’17 nog tegen SC Welberg. Gijs probeerde hier op terugblikken voor zover dat mogelijk was. ‘’Ik heb zelf helaas weinig gezien van de wedstrijd. In de zevende minuut moest ik het veld verlaten vanwege een hoofdwond. Ik moest direct naar het ziekenhuis om dit na te laten kijken. Tegen de tijd dat ik terugkwam, stond de tweede helft op het punt van beginnen. Toen ik vroeg hoeveel het stond, bleek het al 0-8 te staan. Jammer genoeg waren wij in de tweede helft heel slordig en ongeconcentreerd, maar dat zie je wel vaker als een ploeg ruimschoots voor staat. Na de rust waren wij in staat om nog vijf doelpunten te maken, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Het is ontzettend balen dat het niveauverschil zó groot is tussen sommige teams in onze klasse. Niemand heeft baat bij dit soort wedstrijden.’’ Met deze 0-13 overwinning wist MOC’17 nogmaals aan het doelsaldo te sleutelen.

De volgende wedstrijd op het programma is Vrederust thuis. Het zou mooi zijn voor MOC’17 als zij deze lijn kunnen doorzetten, maar Gijs verwacht een ander soort wedstrijd. ‘’Ik ken hun elftal niet zo heel goed, maar ik denk dat zij het ons heel lastig kunnen gaan maken. Zij hebben weliswaar nog nul punten, maar zij hebben tegen twee kampioenskandidaten gespeeld. Beide partijen werden nipt met 2-1 verloren, dus dat betekent dat zij aardig weerstand hebben kunnen bieden. Ik kijk erg uit naar deze wedstrijd, welke moeilijker zal gaan worden dan de vorige wedstrijden. Ik heb er wel vertrouwen in en daarom voorspel ik een 3-1 overwinning voor ons!’’

deschans_251007

De centrale verdediger heeft voor komend seizoen een aanvallende doelstelling voor zichzelf opgesteld. ‘’Ik wil dit jaar minimaal vijf doelpunten maken uit standaard situaties. Ik ben vrij lang en ik sta regelmatig op de juiste plek, maar op de een of andere manier scoor ik zelden. Hier wil ik aan gaan werken en het zou mooi zijn als ik zaterdag de eerste binnen zou kunnen koppen.’’

Na een flitsende start staat MOC’17 bovenaan de ranglijst met zes punten uit twee wedstrijden, waarin zij 21 keer tot scoren wisten te komen. Met deze statistieken in het achterhoofd begrijpen wij Wijnmaalen zijn voorspelling wel. ‘’Wij gaan vol voor het kampioenschap dit jaar. Wij hebben hier ook zeker de spelersgroep voor die dit waar kunnen gaan maken. Het zal niet makkelijk worden om de concurrenten te verslaan, maar als je er nu al niet in geloofd, dan is het al een verloren strijd.’’

Klik hier voor meer informatie over MOC’17.
Klik hier voor meer artikelen over MOC’17.