Koen van der Vlugt: Trots op prestaties bij EMM’21 en een blik op de toekomst bij Kagia

0
303
koen-van-der-vlugt-emm-21

Vandaag gaan we in gesprek met Koen van der Vlugt, de huidige hoofdtrainer van EMM’21 uit Roelofarendsveen. Koen vertelt ons over zijn voetbalcarrière, zijn band met de club en zijn ambities voor de toekomst.

Koen begon zijn voetbalcarrière als speler bij RKVV Teylingen in Sassenheim. Na zijn actieve spelersloopbaan richtte hij zich op het trainerschap. Hij heeft zes jaar lang verschillende jeugdteams van Teylingen getraind, waaronder de C1, B1 en A1. Daarna werkte hij vijf jaar bij Ter Leede, waar hij twee jaar lang de O13-1 en drie jaar lang de O19-1 trainde. Vervolgens was hij twee seizoenen trainer van het tweede elftal van vv Noordwijk voordat hij de kans kreeg als hoofdtrainer bij EMM’21.

Gevraagd naar hoe hij bij de club terecht is gekomen, antwoordt Koen: “Zoiets gaat vaak ‘via via’. In dit geval belde Jordy Klein (hoofd TC EMM’21) mij op of ik interesse had om hoofdtrainer bij EMM te worden. Dat had ik zeker en zo geschiedde na twee leuke gesprekken met de TC en de spelersgroep. Ik heb hier bij EMM de kans gekregen om te starten als hoofdtrainer op jonge leeftijd, iets wat ik niet zal vergeten en waar ik dankbaar voor ben.”

Koen heeft een sterke band opgebouwd met veel mensen binnen de vereniging. Hij waardeert de samenwerking met de spelersgroep en de staf, met wie hij drie keer per week intensief samenwerkt. Daarnaast benadrukt hij het belang van de relatie met de TC en het bestuur. Hij geniet ook van de steun van de fans, die het eerste elftal komen aanmoedigen en na de wedstrijden gezellig samen een biertje drinken.

Wat betreft zijn doelen met de club, legt Koen uit: “We zitten nu nog middenin een spannende competitie in de 2e klasse zaterdag. We kunnen nog de nacompetitie naar de 1e klasse behalen, maar als het tegenzit, kunnen we op die vervelende 9e plek eindigen met de extreem zware degradatieregeling. Met de 37 punten die we nu hebben, ben je in de eredivisie al lang en breed veilig, maar bij ons, hoe bizar ook, nog niet.” Hij is trots dat zijn team het hele seizoen de minst gepasseerde ploeg is in de competitie en kijkt uit naar verdere groei van de club, die pas twee seizoenen bestaat als fusieclub tussen DOSR en WVC.

Terwijl Koen terugkijkt op het huidige seizoen, benadrukt hij dat het team het over het algemeen goed doet. Hoewel er nog steeds moeite is met het maken van doelpunten, is er verbetering ten opzichte van vorig seizoen. Het veldspel is aanzienlijk beter geworden en dat stemt hem tevreden.

Met een blik op de toekomst deelt Koen zijn opwinding over zijn overstap naar Kagia na dit seizoen. Kagia is toevallig ook een competitiegenoot in de 2e klasse van EMM. Hij kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging, aangezien hij vergelijkbare clubs ziet in Kagia en EMM. Beide clubs trekken veel publiek en er wordt veel gedaan om de sfeer hoog te houden, wat volgens Koen van groot belang is. Hij hoopt dan ook dat beide teams volgend seizoen weer tegen elkaar kunnen spelen, zodat ze alvast twee leuke feestjes hebben, ongeacht de uitslag.

Klik op Kagia voor de laatste artikelen over de club.
Klik op Kagia voor meer informatie over de club.