KNVB Beker: VV Eemdijk – ASWH

0
146

Vanavond speelt Eemdijk in de TOTO KNVB Beker tegen ASWH. Om 19:45 debuteert Eemdijk in het bekertoernooi. In de voorronde won de ploeg van Hans van Arum nog van hoofdklasser Vlissingen, maar nu treft het met ASWH een sterke Derde divisionist. ASWH schakelde in de voorronde Hercules uit. In de competitie heeft de ploeg, met Houtenaar Cesco Agterberg als coach, 7 punten, vijf meer dan Eemdijk.

ASWH kende zo’n 15 jaar geleden de beste periode uit de clubgeschiedenis. In 2005 werd de landelijke amateurtitel veroverd, ten koste van Argon. De club uit Hendrik Ido Ambacht won ook twee keer de landelijke amateurbeker. In oktober 2013 beleefde ASWH een van de mooiste dagen uit de clubhistorie. In de tweede ronde van de KNVB beker mocht de ploeg in de Arena tegen Ajax spelen. De Ambachters hielden redelijk stand, en verloren maar met 4-1.

Eemdijk kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een 1-1 tegen Harkemase Boys. Het was een wedstrijd waar Eemdijk redelijk wat pech had, de ploeg raakte namelijk twee keer de lat. Eemdijk kwam nog wel op een 0-1 voorsprong in de eerste helft, maar voor de pauze viel voor Harkemase Boys, de ploeg de het meerendeel van het balbezit had, toch de 1-1. Dat terwijl de kansen voor de bezoekers waren. In de tweede helft waren beide ploegen nog dichtbij de overwinning maar bleef het bij 1-1.

ASWH wist afgelopen weekend eindelijk weer te winnen na twee nederlagen op rij, tegen SteDoCo en Hoek. Tegen VVOG werd het 2-0. De ploeg zat er vanaf het begin fel op en bleef strijden tot het eind. VVOG was de betere in de eerste helft maar het was ASWH dat scoorden. Na de lastige eerste helft bleef ASWH knap op de been en het ging steeds beter spelen. In de tweede helft toonde de verdediging, geen enkele zwak moment. Aanvallend werden er ook wat mogelijkheden gecreëerd en dat monde uit in het tweede doelpunt van ASWH.

Bij Eemdijk ontbreken nog altijd de geblesseerden Renco van Eeken, Jeffrey van den Dikkenberg, Tim van Halteren en Klaas en Jaap de Graaf. Bij ASWH ontbreken de langer gebleseerden Stanley Husen, Vince van Dongen, Yassine Belghar en Serkan Tanriseven. Ook voegden vorige week Nebi Tiryakioglu en Lester Pires zich aan het rijtje toe

De wedstrijd Eemdijk – ASWH begint om 19:45 op sportpark De Vinken.