KNVB Beker: FC Twente ontvangt thuis Noordwijk

0
131

FC Twente speelt vanavond om 19.45 in de TOTO KNVB Beker tegen derde divisionist v.v. Noordwijk. Er worden zo’n 14.000 man verwacht bij de wedstrijd in de Grolsch Veste.

De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie staat na 11 speelrondes op een derde plek in de competitie, met maar drie punten achter de nummer een Go Ahead Eagles. De ploeg won afgelopen weekend nipt van Almere City met 1-0. Noordwijk speelde afgelopen weekend 1-1 gelijk tegen FC Lisse. Dat waren kostbare punten in de strijd om het kampioenschap, want de ploeg is op de eerste plek te vinden van de Derde Divisie.

FC Twente won de 1e ronde in de beker van FC Groningen met 0-2. De ploeg scoorde pas vlak voor rust de 0-1. Na rust moest Groningen naar voren, maar het was juist Twente dat beter ging voetballen. De Tukkers misten een aantal kansen, en net nadat Groningen beter werd, sloeg Twente toe met de 0-2.

De amateurs uit Noordwijk zorgen vorige ronde voor misschien wel de grootste verassing van dit huidige bekerseizoen. Ze versloegen Sparta Rotterdam met 3-2. Sparta had veel moeite met de speelstijl van de ploeg, maar ging wel met een 1-2 voorsprong rusten. Na rust werd de stunt compleet gemaakt door twee goede doelpunten. In de laatste minuut kopte de Sparta-keeper nog op de lat, en dus bekerde Noordwijk door.

De wedstrijd FC Twente – Noordwijk start om 19.45 in De Grolsch Veste.